"Känner stolthet över staden"

– Jag är stolt över vår stad.
Det säger Anders Callmyr; Bollnäs nöjespappa sedan 20 år som driver enligt vad han säger själv ”Sveriges vackraste folkpark” - Långnäsparken.

Anders CallmyrI två decennier har Anders Callmyr varit ett välbekant ansikte ”på Långnäs” som man säger i dagligt tal. Dessförinnan var han dansbandsmusiker med Roosarna och ljudtekniker åt orkestern Shanes. Och nu är det dags för ännu en säsong.

Att driva Långnäsparken är en livsstil. Han vet att alla somrar utgör hårt arbete och det är inget 8-17-jobb.

– Men vilken arbetsmiljö, säger han och sveper med handen över Varpen denna soliga förmiddag.

Här är det möjligt att ta ett dopp i Varpen, köpa en glass på Terrassen och njuta för att sedan på kvällen besöka någon av olika aktiviteter som serveras under sommaren.

– Jag tycker det är viktigt att ha olika genrer.

Stor glädje
Den bästa belöningen efter en kväll på Långnäs är när någon klappar Anders Callmyr på axeln och säger: ”Men vad bra det var i kväll”.

– Det är då jag mår som bäst, säger Anders Callmyr som känner glädje över att kunna roa bollnäsbor och inte minst alla turister som är hänförda över parkens läge och utbud.

Långnäs– Vi har en trygg och bra publik.

Sammanhållning
Det finns en bra sammanhållning bland andra näringsidkare, framhåller Anders Callmyr, och Bollnäsdraget är också ett stort plus.

– Vi pratar med varandra och besöker varandras evenemang. Vi har oerhört bra verksamheter som lockar många hit.

Nu väntar en intensiv säsong för Anders Callmyr och Långnäsparken.

Mer om Långsnäsparken kan du läsa här.

Hit tar Anders Callmyr vänner och besökare:

  • Finnfara – älskar att åka motorcykel efter vägen dit och njutningen av att stanna vid en grillplats, koka kaffe och ”bara glo´”
  • ”Lillsia” eller Kalvstigen via Vallsta och Tomterna