"Jag vill ge upplevelser"
Hon vände hemåt efter 15 år i Stockholm. Inspirerad av Skärholmens loppmarknad startade Annica Westelius Norrlands största loppis i Lokstallarna. Det i sin tur resulterade i öppnande av något alldeles nytt i Bollnäs; Gammalt & Nytt vid Renbron. Det är snart 20 år sen. Och nu finns filial i centrala Bollnäs.
– Det är fantastiskt att få jobba med sin hobby. Jag vill ge upplevelser för dem som kommer till butikerna.

Annica WesteliusHårt arbete lönade sig
Hårt arbete, ingen semester och lite pengar i plånboken. Så var tillvaron för Annica Westelius de första två åren med Gammalt & Nytt.
– Det var att ”leva på bröd och vatten”. Många slutar efter två år och frågar sig om det är mödan värt. Jag kände att det var värt att fortsätta att satsa. Och det vände.

Tror på Bollnäs
Annica medger att det fanns en och annan som höjde på ögonbrynen då hon också beslutade sig för att överta Warners herrfriserings lokal på Långgatan. ”Tror du verkligen på det här”, frågade man sig.
Och Annica tror på Bollnäs.
– De som vill handla fortsätter med det
– Jag ville göra något mer och hade kikat på den här lokalen i centrum i två år. Det rör sig mycket häromkring. Jag ser det som ett showroom. Jag hoppas nå nya människor från Ovanåker, Gävle, Ljusdal, Järvsö och Kilafors som kanske enbart stannar i centrum och upptäcker att vi också finns på Ren.

Mera nytt
Från början satsade Annica i stort sett på second hand. Numera har hon en blandning av gamla och nya produkter.
– På senare tid har det blivit mera nytt. Jag försöker ha koll på Stockholm och är på mässor när det gäller inredning och mode.

Jobba med hobbyn
Annica menar att det är viktigt att ge upplevelse och inspiration. Hon anordnar modevisningar och kundkvällar. Man vill fundera och tänka innan man handlar, menar hon. Hon älskar sitt jobb.
– Det är få förunnat att jobba med sin hobby. Jag känner en glädje att möta människor varje dag. Det blir som en livsstil.

Det här ger Annica avkoppling:

  • Stugan 
  • Stockholm
  • Kulturupplevelser

Annica Westelius