”Vardagen här hemma är viktig”

Christine RydbäckHon gillar att möta människor och kontakten med dem. För snart 30-åriga Christine Rydbäck i Bollnäs var det självklart att satsa på ett yrke där kontakter med människor är A och O. Det började med butiksjobb, restaurangjobb etc. innan kompisarna sa ”du skulle ju vara frissa du som tycker om att hålla på med hår” – och så blev det.

Nu är Christine en av frisörerna på Hår & Skönhet och trivs otroligt bra.
– Jag har hamnat rätt.
Kunderna är olika varje dag. Hon trivs när hon kan hjälpa en kund att hitta en frisyr, som tar fram kundens personlighet på bästa sätt.

Mycket att göra i Bollnäs
Bollnäs är Christines födelse- och hemstad. Här har hon bott i stort sett hela sitt liv förutom studieåren i Falun. Hon trivs. Bollnäs har mycket att erbjuda, tycker hon, även om hon medger att hon inte alltid nyttjar det som finns runt omkring. Men hon är en flitig gäst på Bollnäs sporthall och gillar naturen kring Bollnäs.
– Vardagen här hemma är viktig. Jag har min familj här, mina vänner och ett bra jobb med en underbar chef.

Längtar bort ibland
Men visst längtar Christine bort ibland. Och då ger hon sig ut. För cirka ett år sedan reste hon ensam i en månad i Australien.
– Det är det bästa jag gjort. Det var en speciell känsla att resa ensam och klara sig själv. Visst kunde det kännas motigt ibland, men jag träffade bara bra människor och hela resan var väldigt utvecklande.
Nu är det dags igen. I oktober reser hon till Tanzania som volontär för att vara med och bygga en skola i staden Arusha. Hon får mat och husrum för sin insats som hon gör på den månadslånga semestern.
– Det ska bli härligt att få slita med kroppen och få vara med om ett nytt äventyr.

Vardagen är viktig
Christine trivs i Bollnäs. Hon har inga planer på att lämna sin hemstad.
Att vardagen fungerar med vänner, familj och jobb är viktigt. Hemma för Christine är lägenheten på Gärdet. Där är det ”nära till det mesta”. Bollnäs är en bra stad att bo i, tycker Christine Rydbäck.

Christine Rydbäck
Hit rekommenderar Christine sina vänner:

  • Bolleberget ”där finns bra skidåkning; både utför och på längden”
  • Långnäs är fint
  • Naturen runt Bollnäs
  • Orbaden för badets skull