Kilafors är mitt hem 

Dilje Sahindal16-åriga Dijle Sahindal i Kilafors är en flitig gäst på fritidsgården i Kilafors. Det är där hon ”hänger” med kompisar och träffar sina vänner. Kilafors är hemma för Dijle. Hennes familj är kurder från Turkiet, men Dijle och hennes lillasyster är födda i Sverige. 
– Hemma för mig är Kilafors. 

Familjen har flyttat runt i Sverige innan de slutligen hamnade i Kilafors. Där driver hennes pappa och farbror Hambo krog och hennes mamma är känd för sina vackra tårtor.

Dijle gillar Kilafors och hon gillar särskilt fritidsgården. När den är öppen finns hon alltid där. Det är på fritidsgården hon träffar sina kompisar och det är särskilt viktigt nu när hon studerar på gymnasiet i Söderhamn.
– Jag uppskattar fritidsgården mycket mer nu när jag inte träffar mina kompisar varje dag. Det är en bra fritidsgård med en liten lokal och alla är välkomna. Fritidsgården blir en mötesplats.
– Vi hänger och pratar och spelar kort och spel.

Dilje Sahindal

Trivs hemma
Annars trivs Dijle hemma på Sågstigen i Kilafors där hon gärna umgås med sin lillasyster och föräldrar. Tidigare spelade hon handboll. I åtta år var hon aktiv.
I dag handlar det mycket om studier. Varje dag reser hon med tåg och buss till gymnasiet i Söderhamn.

Flytta till Norge?
Hon vet vad hon vill i framtiden. Dijle vill bli fastighetsmäklare – och gärna i Norge. Hon går handelsprogrammet i Söderhamn som hon hoppas är en bra grund att stå på för vidare studier – också i Norge. 
– Egentligen vet jag inte varför jag fastnat för Norge. Jag har aldrig varit där, men vi har släkt där och det skulle vara roligt att bo i Norge; lite coolt.

Ofta glad
Dijle är en glad person och hon tycker om att träffa nya människor. Men hon medger att det var lite pirrigt att börja en helt ny skola i en helt ny kommun:
Nu känns det bara bra!
– Jag har fått många nya kompisar!

Här trivs Dijle allra bäst:
• I mitt hem
Fritidsgården i Kilafors