Gävle Symfoniorkester - Concierto de Aranjuéz

Musik
Datum: den 29 september 2017 19:00

Fredag 29 september 19.00
Kulturhuset
Stora scenen, numrerat
 
Biljetter: 200 kronor, studerande 50 kronor, pensionärer 150 kronor priser inklusive serviceavgift. Skolungdom upp till 19 år: Fri entré. Biljett erfordras och hämtas i Kulturhusets reception. 
 
kopbiljettknapp5
 
Du kan även köpa dina biljetter i Kulturhusets reception, öppettider: måndag 9-17, tisdag - fredag 8-17.
Biljettkassa öppnar också alltid en timme innan konsertens början.

Arrangör: Bollnäs Kulturhus
 
Gävle Symfoniorkester
Dirigent: Mei  Ann Chen
Solist: Canizares, gitarr

Program: Jenifer Higdon Dance Cards
Rodrigo Concierto de Aranjuéz
Grieg Symfoniska danser op 64

Concierto de Aranjuéz
Bollnäs Kulturhus gästas av en av världens främsta flamencogitarrister, Juan Manuel Canizares, som lovordats för sitt briljanta och emotionella spel. Redan som tioåring antogs han till musikkonservatoriet i sin spanska hemstad. Genom åren har Canizares spelat med jazz- och rockmusiker som Peter Gabriel och med topporkestrar som Berlinsymfonikerna. Här är han solist i den kända Concierto de Aranjuez, ett tresatsigt verk för gitarr och orkester komponerat strax efter andra världskrigets utbrott av Joaquin Rodrigo, en av Spaniens främsta 1900-talskompositörer.

Joaquin Rodrigo – blind från tre års ålder – älskade den medeltida trädgården i Palacio Real de Aranjuez och försöker i denna konsert ”fånga magnoliornas doft, fåglarnas sång och ljuden från fontänerna”. Miles Davis, en av många Rodrigo-uttolkare, beskrev musiken så här: ”Melodin är så stark, att ju svagare man spelar den, desto starkare blir den – och ju starkare man spelar den, desto svagare blir den.”

 

 

Alla datum


  • den 29 september 2017 19:00