Hanna Bruce"Här kommer vi att bo"

Det kändes ovant att flytta till Rengsjö, ett par mil utanför Bollnäs, när Hanna Bruce med maken Jakob och sonen Alfons, idag sju år, för sex år sedan bestämde sig för att lämna Stockholm och överta företaget Växbo lin.

– Det var så mörkt på kvällarna och inga problem att hitta parkeringsplatser och lätt att ta sig överallt, säger hon i dag och skrattar.

Hanna Bruce driver tillsammans med maken Jakob Växbo lin. På sex år har paret tredubblat omsättningen och fördubblat antalet anställda.

– Vi ville förvalta ett kulturarv och nå ut till en yngre målgrupp. Vi vill visa att lin kan användas i modern miljö och att det är bruksföremål, att användas varje dag! 

Kopplingen till Växbo fanns från början och det var ingen obekant miljö de kom till. Hanna tillbringade somrarna hos mormor och morfar. Jakob kommer från orten, men att lämna Stockholm där paret bodde mitt i stan var ändå ett stort steg; ett steg som de aldrig ångrat.

Disktrasa– Det är lyxkvalitet att få bo så som vi gör. Här får man mycket för pengarna.

Fördelar och möjligheter
Det finns många fördelar och möjligheter här, förklarar Hanna.

– Det finns en närhet mellan människor, mellan företag och till beslutsfattare. Det är lätt att komma i kontakt med olika människor och att samarbeta.

Egentligen kan Hanna Bruce inte komma på något negativt med att bo i Bollnäs kommun.

Jo, en sak - sjukvården; att inte akutsjukhuset och BB är kvar i Bollnäs. Det är hon sorgsen över.

Är bollnäsbo nu
ServettSedan flytten till Bollnäs har familjen Bruce blivit fler. Till familjen hör barnen Alfons, 7 år, Märta, 3 år, och Hilma 1,5 år. Alla barnen går på förskola och skola i Rengsjö.

Är du bollnäsbo nu?
– Vi bor här och här kommer vi att bo!

Hit tar Hanna sina vänner:

  • Växbo
  • Skidtjärn
  • Höle klack
  • Gårdsauktioner med Brolins Auktionskammare. Auktionisten Peter Ericsson är underhållning i sig