Linda NetsmanHär kan jag vara mig själv

Säsongen på Freluga trädgårdsscen är slut; artisterna har åkt hem, trädgården ”gör vinter” och scenen stängs. Nu väntar höst och andra utmaningar för Linda Netsman .– Här i Freluga kan jag vara mig själv.

Linda Netsman, entreprenör med många järn i elden, har inte bara ett hem; det i Freluga utanför Bollnäs. En del av hennes vardag finns också i Stockholm. Hon gillar kontrasterna i livet.

– Ena dagen köper jag surdegslimpa till frukosten i ett av bagerierna i Stockholm, den andra dagen sätter jag mig på verandan hemma i Freluga med nyplockade hallon och kylskåpskall mjölk.

Hon inser att hon är privilegierad och värdesätter det.

Paus som musiker
Linda har paus från musiken som var hennes levebröd i 15 år (en och annan konsert tackar hon ja till). Nu är det möbelföretaget Design by Leftovers tillsammans med frun Jona och Freluga trädgårdsscen som hon driver med syskonen Petra och Jacob Abrahamsson som upptar det mesta av hennes tid.

Uppfylla drömmar
Det är femte säsongen med trädgårdsscenen och bara ett par år sedan som designföretaget startades. Den målmedvetna satsningen börjar bära frukt. Engagemanget för trädgårdsscenen bland frelugabor och andra och det goda samarbetet med lokala företagare i Bollnäs i möbelföretaget har gett verksamheterna skjuts framåt.

TrädgårdenNu har trädgårdsscenen de bästa svenska artisterna och nu har Design by Leftovers levererat en exklusiv fåtölj till Jonas Åkerlund som är en av drömkunderna.
– Vi har visat att det går att uppfylla sina drömmar.

God entreprenörskultur
Det finns en positiv entreprenörskultur i Bollnäs och Hälsingland, framhåller Linda. Även om marknaden för företagets designade möbler finns i Stockholm, New York och på andra ställen i världen så är det de lokala företagarna Design by Leftovers anlitar för möbelproduktion. De är kunniga, noggranna och levererar i rätt tid.

– Här hjälps man åt. Det är väldigt lätt att jobba här. Man ger och tar.

Hit tar Linda sina vänner och här är platser som hon gärna besöker:
• Biblioteket
• Majas café i Rengsjö
• Skogen för att plocka bär och svamp
• Orbaden
• Loppisrunda
• Växbo krog där man kan äta lokalproducerad mat
• Lilla k och Havannas deli


Linda är först ut på scenen när Kulturhusets Lunchkonserter drar igång sitt höstprogram fredag 12 oktober.