”Jag bara trivs i Arbrå och det räcker för mig”

Magnus LundhNär Magnus Lundh ska beskriva sig själv så är det självklart att säga: ”infödd arbråbo”.
I Arbrå har han bott i hela sitt 39-åriga liv förutom fyra år i Timrå där han träffade livskamraten Anders Flodin Lund.
Tillsammans driver de grossistföretaget Aftek med te och kaffe som specialitet med tillhörande butik i Arbrå. Företaget har idag ett tiotal anställda.

Magnus Lundh har aldrig haft en längtan bort från Arbrå ”för Arbrå är ju en lugn och skön plats med vacker natur, trevliga människor och låga priser på hus”. Och att inte fler förstår det kan Magnus inte begripa…

Genom sitt engagemang för bygden har Magnus blivit en av Arbrås eldsjälar. Han gläds över att Sandvikområdet utvecklats med fler företag och skolan måste bara vara kvar och ungdomarna även de yngre måste få tillgång till fritidsaktiviteter på fritidsgården. Och han önskar att de äldre hade möjlighet att bo kvar i Arbrå. Det finns inte en enda hiss i hyreshusen-bortsett från en privat- och det gör det svårt för äldre att bo kvar hemma i Arbrå. De söker sig i stället till centralorten Bollnäs. Men det är i Arbrå de ska bo, tycker Magnus.

– Jag brinner verkligen för Arbrå!

Teburkar

Anders började
Det var livskamraten Anders som startade företaget Aftek-Anders Flodin te och kryddor. Namnet var inarbetat när Magnus kom in i bilden så det fanns ingen anledning att ändra det.

Företaget som började i Timrå, fortsatte i Järvsö och finns nu i Konsums gamla lokaler i Arbrå anställde den första medarbetaren 2004. I dag finns ett tio-tal anställda som producerar, packar och säljer teer, kryddor, naturgodis, choklad med tillbehör, en liten affär och ett café.

Teproduktionen störst
Idag är teproduktionen den största produkten och kunderna finns i hela Sverige. Aftek får grundte levererat som sedan blandas med blommor och flytande aromer. Guldrutan levererar kaffe och smaksätts. Det ansvaret har Magnus. Anders sköter pappersarbetet och anställda packar och sköter butiken och det lilla caféet.

– Butiken håller jag mig borta ifrån. Jag finns bara där på julafton och midsommarafton.

Fritiden är liten
Det är trädgården, huset i Arbrå och husvagnen och så dalmatinern Nova som är Magnus fritid. Men det är sparsamt med fritid. Den mesta vakna tiden handlar om Aftek, men det ger så otroligt mycket, tycker Magnus.

Men så fort han får tillfälle gör han reklam för Arbrå. De senaste somrarna har man dock haft husvagnen i Ljusdal.

– Man kanske skulle prova Långnäs, funderar han.
Han gillar det området- och så är det närmare till Arbrå.

Hit tar Magnus gärna sina vänner:

  • Träslottet i Arbrå. ”Dit blir det några besök per sommar”.
  • Mobackes. ”Vi gör gärna besök där”.
  • Växbo kvarn
  • Långnäs
  • Campingen på Långnäs ”Fast det gjorde inget om den var lite större”.Anders Flodin Lund och Magnus Lundh
Tillsammans med Anders Flodin Lund driver Magnus Lundh i Arbrå företaget Aftek.