”Lever vår dröm”

Björnmyra

Det började med ”friårsledighet” i tre månader då Maria Strömbäck Svärd hos Sture "Torparn" Brorsson, fick ta del av arbetet med hästturer för besökare. Åtta år senare driver Maria tillsammans med sin man Roger Svärd ekoturismföretaget Tur o Ton i Orbaden.
Själv tycker Maria att hon ”lever sin dröm” med naturen och djuren in på knutarna och förmånen att få möta människor från när och fjärran.

Ändra inriktning
turoton-musikMaria som är musikterapeut och har arbetat större delen av sitt yrkesliv på Höghammarskolan närde tillsammans med sin man Roger en önskan att ändra inriktning i yrkeslivet. Det blev starten till Tur o Ton som är ett certifierat ekoturismföretag. Här erbjuds upplevelser av natur, hästskjuts, sång och musik och mat på hälsingevis.
Vintertid finns verksamheten i Orbaden och sommartid i Björnmyra nära Fluren.

Hästarna viktig del
I verksamheten är hästarna en viktig del. Det är de som ser till att besökarna får upplevelserika slädturer med bjällerklang eller ett sommaräventyr över skog och mark. Roger är företagets expert på företagets fyra hästar.
turoton-stugaTillsammans med djuren, lokalproducerade produkter och sång och musik blir det en helhetsupplevelse.
– Vi tycker om människor, naturen och kulturhistoria och gillar att spela tillsammans, berättar Maria.

En plats på jorden
Maria och hennes man Roger har funnit sin plats på jorden. Att träffa människor från Sveriges alla hörn, Japan, Spanien mm ger mycket. De behöver inte resa någonstans. Det vackraste av Hälsingland har de omkring sig och möten med människor från jordens alla hörn får de på hemmaplan.
– Kan du tänka dig en stjärnklar vinterkväll när 25 personer åker spark; då förstår du.

turoton-logga
Läs mer om Tur och ton på www.turoton.se

Hit tar Maria sina vänner:
• Åsbergets topp med vidunderlig utsikt över Orbaden
• Fika på Järvsö gårdsbageri
• Lunch på Orbaden konferens