Här möter du några Bollnäsbor som beskriver sina smultronställen i Bollnäs – möjligheternas kommun i hjärtat av Hälsingland.

 

Ida AnderssonIda Andersson, 16 år:
– Bolleberget är mitt andra hem. Jag åker utför och tränar mycket. På sommaren badar jag gärna på Karlslundsbadet. Långnäs är fint. Det är kul att träffa kompisar på Roys. De har bra mat och är trevliga.

 

Halit YurtHalit Yurt, 34 år:
– Bollnäs är egentligen väldigt centralt. Vi kan enkelt hälsa på våra släktingar i Östersund och Uppsala. Här är lugnt. Vi tycker om att göra utflykter och strosa runt i omgivningarna. Bolletjärn är fint.

 

Gunvor FältGunvor Fält, 77 år:
– Bollnäs är en lagom stor och en lagom liten stad. Det är positivt att möta människor som man hälsar och känner. Vi flyttade hit 1962 från Lund där jag studerat. Själv är jag uppvuxen i Göteborg. Jag gillar biblioteket där man får bra hjälp och stan har varit en bra stad för våra barn att växa upp i. Jag tycker om att åka skidor. Det är ljuvligt i solen och så promenerar jag mycket.

 

Anna SjöholmAnna Sjöholm, 29 år:
– Här finns något för alla; natur och vatten, ett rikt kulturutbud och sport och andra aktiviteter. Det här såg jag inte tidigare när jag bodde här. Men nu när jag bott borta och kommit tillbaka till Bollnäs så ser jag det. Bollnäs är också bra beläget – nära till både Stockholm och fjällen.

 

Gölin JonsingGölin Jonsing, 46 år:
– Det är enkelt och lugnt att bo i Bollnäs. Det går att cykla överallt. Jag uppskattar all musik som finns i stan. Bolletjärn är en pärla och Freluga trädgårdsscen uppskattar jag. Behöver jag inspiration och insupa storstadens atmosfär åker jag till vår lägenhet i Stockholm.