”Här finns mycket att vara stolt över”

Robin SundkvistMan inser efterhand att det är bra hemma
22-åriga Robin Sundqvist från Kilafors tycker det finns mycket att vara stolt över i sin hemkommun Bollnäs, men man behöver kanske komma bort någon period för att uppskatta det, menar han.
– Efterhand inser man att det är bra här hemma.

Robin Sundqvist pluggade i Umeå ett år. Han hade tänkt sig att bli stadsplanerare, men insåg snart att det inte var något för honom.
– Det är nyttigt att flytta och sedan inse var gobitarna finns.

Väl hemma började han engagera sig i det aktiva föreningslivet i Kilafors; Kilafors teaterförening, Kyrkans ungdom, Sägensafarin etc. Samtidigt har han jobbat inom skolan och nu senast på Nyhamre. Nu vet han vilket yrke som är hans: lågstadielärare. Nu i höst började han på lärarutbildningen vid Högskolan i Gävle.

Rikt kulturliv
Nu bor Robin i lägenhet i Kilafors; ett stenkast från järnvägsstationen. Det är pendling fram och åter som gäller till högskolan.
– Det tar 50 minuter till Gävle och tio minuter till Bollnäs med X-tåget.

teaterEngagemanget i föreningslivet och framför allt i Biografteatern ger Robin mycket. Han leder en barnteatergrupp som bland annat framfört en föreställning med Astrid Lindgren-tema.
– Det är mycket ideellt arbete bakom kulturlivet i Kilafors. Biografteatern är som ett litet kulturhus och nu ska vi också bygga ut. Här finns en sammanhållning och många idéer. Det är kreativt och utvecklande.

Satsa på barn och ungdomar
Det är oerhört viktigt, tycker Robin, att satsa på barn och ungdomar och allt behöver inte förläggas till centralorten, menar han.
– Vi som bor utanför tätorten är lika viktiga.

Nu väntar fyra års studier på Högskolan i Gävle och sen vet inte Robin. Men han tror att han gärna vill fortsätta att bo och leva i Kilafors.

Det här gillar Robin att göra med sina vänner:

  • Ta en fika på stan
  • Besöka smultronställen som Kölberg och Knupbodarna
  • Paddla kajak eller kanot på Bergviken
  • Åke en tur på finnskogen; gärna med fika