gutenhuset2
Boende miljö

Gutenberg består av 43 lägenheter fördelat på fyra enheter. Det är fyra gruppboenden med gemensamhetsutrymmen . I anslutning till boendet finns en gemensam trädgård.
Lägenheterna är ljusa och har ett mindre köksutrymme och handikappanpassat badrum.
Du möblerar själv din lägenhet med egna möbler och personliga ägodelar. Höj och sänkbar säng och madrass finns att hyra.
GHG bostäder äger och ansvarar för underhåll och skötsel av fastigheten.


Kvalitetsarbete

Vi som arbetar på särskilt boende på Gutenberg, arbetar för att du som brukare skall känna trygghet och delaktighet.
För oss är det viktigt att arbeta med utgångspunkt från den värdegrund som regleras i Socialtjänstlagen och som säger att "Socialtjänstens verksamhet, som rör omsorg om äldre, ska inriktas på att äldre personer får leva ett värdigt liv och känna välbefinnande".
Inom Gutenbergs äldreomsorg arbetar vi med att utveckla denna värdegrund. Under 2012-2013 gick samtlig personal inom äldreomsorgen studiecirklar för att arbeta fram en gemensam värdegrund.
Vi vill erbjuda våra brukare och deras anhöriga ett gott bemötande. Vi vill erbjuda dig som brukare insatser av god kvalité och som är individanpassade. Vi vill att du ska uppleva trygghet och en innehållsrik vardag med social samvaro. Om du vill läsa mer om värdegrunden inom äldreomsorgen i Bollnäs , klicka här: mer om värdegrund

Se film om Gutenbergs kvalitétsarbete:

 

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?

Socialstyrelsen har gjort en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvalitén i äldreboenden 2017.För att läsa resultatet för Gutenberg kan du klicka här: pdfGutenberg

 
Vårt arbete för att nå Socialnämndens mål

Våra insatser utformas efter brukarens behov och kartläggs i samband med att en genomförandeplan upprättas. En utsedd kontaktman tillsammans med brukare skriver genomförandeplanen där brukaren har möjlighet att påverka hur vardagen formas utifrån egna önskemål. Uppföljning av dessa planer görs sedan kontinuerligt.


Synpunkter

Vårt mål är att du skall känna dig nöjd med den omvårdnad och service vi tillhandahåller.
Vi uppskattar att du hör av dig med synpunkter kring vår verksamhet. Du kan prata direkt med omvårdnadspersonalen eller enhetschefen. Du kan också lämna synpunkt direkt här på hemsidan, klicka på Synpunkten (uppe till höger på denna sida)

 

Samverkan med anhöriga

Vi anser att samarbetet med anhöriga är viktigt och uppskattar därför att du kommer på besök. Du som anhörig är välkommen att besöka oss när du vill och du får gärna vara med på våra aktiviteter som anordnas i boendet.  

 

Underhållning och aktiviteter på Gutenberg

Aktiviteter varje vecka: pdfGutenbergs aktiviteter

Aktiviter och underhållning under våren 2018 på Gutenberg: pdfvåren 2018


Hälso och sjukvård

På Gutenberg finns dagtid sjuksköterskor som ansvarar för hälso och sjukvård. Alla brukare som bor i särskilt boende har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Under kväll, natt och helg finns sjuksköterska tillgänglig i kommunen. Det finns även tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast.

Läkare kommer på planerad tid varje vecka.

Sjuksköterskor Gutenberg
Våning 1 och 2 Maria Järnkrok   telefon 070-5670058
Våning 3 och 4 Catarina Johansson telefon 070-5670042

 

Kontaktuppgifter

Telefon till receptionen 0278-250 26, öppen vardagar 06.30-15.30
Besöks- och postadress:

Äldreomsorgen Gutenberg
Rektorsgatan 1-3
821 42 Bollnäs


Gruppboende 1 0278-257 01
Gruppboende 2 0278-257 02
Gruppboende 3 0278-257 03
Gruppboende 4 0278-257 04
Nattpersonal 0278-257 01

 panorama-aldre

 

Gutenberg
Rektorsgatan 1-3
82142 Bollnäs

Enhetschef
Katarina Sandström

Skicka e-post
0278-257 14

Har du en synpunkt, tyck till här!