Mattias Alkberg

Musik och underhållning
Datum: lördag, den 14 oktober 2017 21:00

Lördag 14 oktober 21.00
Kulturhuset
Peter Stormaresalen, stående publik.
Åldersgräns 13 år
Servering
 
Biljetter: 150 kr inkl. serviceavgift  
 
kopbiljettknapp5
 
Du kan även köpa dina biljetter i Kulturhusets reception, öppettider: mån 9-17, tis-fre 8-17.
Biljettkassa öppnar också alltid en timme innan konsertens början.

Arrangör: Bollnäs Kulturhus
 
Fredag 11 augusti släpptes Obeskjuten, den första singeln från Åtminstone artificiell intelligens, Mattias Alkbergs nya album. Samtidigt presenterades en hela tjugo datum lång höstturné.
Mattias Alkberg är född 1969 och bosatt i Luleå. Han är låtskrivare, artist och författare. Varje år ger Alkberg ut minst ett nytt album eller bok, och han är nästan alltid aktuell för turné. Åtminstone artificiell intelligens är Mattias Alkbergs typ tjugoåttonde album, ungefär det elfte i eget namn. En välproducerad popskiva av klassiskt snitt. Soundmässigt befinner den sig i samma värld som sina tidigare album “Anarkist” och “Ditt hjärta är en stjärna”.
Mattias Alkberg:
- Musikaliskt har jag tänkt att det nya (för mig) vore att göra något gammeldags. Åtminstone artificiell intelligens alluderar därför på musikhistorien i stort, framförallt en viss sorts mjuk och kommersiell rock från sent 60-tal till tidigt 80-tal, men även till min egen historia, musikalisk såväl som privat.
Skivan är inspelad i Svenska Grammofonstudion med Ola Gustafsson som producent (bl a Melissa Horn, Lars Winnerbäck). Andra genier, utöver det fasta bandet, som medverkar är bland andra Amanda Werne (Slowgold) och Conny Nimmersjö (Bob Hund). Och som alltid är texterna centrala. Albumet är fullt av idédriven lyrik med poetisk precision, ackompanjerade av tydliga melodier. Åtminstone artificiell intelligens är ute 15/9. 20 datum med start i Sundsvall 29/9 och avslutning två månader senare i Malmö 25/11.

 

 

Alla datum


  • lördag, den 14 oktober 2017 21:00