Quilty - Folkstorm

QUILTY – Out on the Ocean
Ett saltstänkt och tjärdoftande konsertprogram av irländska och skotska folkvisor med Atlanten som fond.

Sea shanties, emigrantvisor, kärleksballader och sånger om storslagna äventyr till havs utgör stommen i detta saltstänkta och tjärdoftande konsertprogram av irländska och skotska folkvisor med Atlanten som fond. Programmet presenteras med Quiltys välkända signum av musikalisk virtuositet, personliga arrangemang och klangfylld stämsång och innehåller allt från svängiga reels, jigs och hornpipes till smäktande känslor och drastisk humor.

Musiker:
Dag Westling - sång, gitarr, 5 string banjo, tin whistle
Esbjörn Hazelius - fiol, sång, gitarr
Gideon Andersson - bouzouki, mandolin, bodhran, sång
Staffan Lindfors - kontrabas, sång

Serveringen öppnar 18.30

Esbjörn är känd från Jul i Folkton, Hazelius-Hedin, Eitre, som soloartist och från musikaliska samarbeten med Sofia Karlsson, Ale Möller Band m.fl. Esbjörn har även producerat och medverkat på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”.

Dag har spelat i irländska gruppen Eitre, samarbetat med bl.a. Sofia Karlsson, medverkat på Tomas Ledins album ”Höga Kusten” samt har ett förflutet i symfonirock- gruppen Tribute från Norrköping på 80-talet. Dag turnérar regelbundet som soloartist.

Gideon är en erkänd multiinstrumentalist och har samarbetat med så vittskilda artister som Sofia Karlsson och klassiske tuba-virtuosen Öystein Baadsvik. Även Gideon ingick i symfonirock-gruppen Tribute från Norrköping.

Staffan har också turnerat med Sofia Karlsson och är medlem i Ian Carr and his Various Artists, men mest känd är han som basist i Östen med Resten.

  • Den
  • Kulturhuset Bollnäs, Peter Stormaresalen
  • Biljettinformation 175 kr, Pensionär 150 kr, Studerande 75 kr. Pris inkl. serviceavgift. Du kan även köpa dina biljetter i Kulturhusets reception. Biljettkassan öppnar också alltid en timme innan konsertens början
  • Arrangör Kulturhuset Bollnäs
  • Kontaktuppgifter kulturhuset@bollnas.se
  • Kategori Musik

Sidfot