Artikel-bild

Livesänd Opera ARIADNE PÅ NAXOS i Biografteatern Kilafors

Premiär för livesänd opera från Metropolitan lördag 12/3 kl 18.30 i Biografteatern Kilafors. Innan ges en presentation av operan av sångerskan Vilma Skäryd. Bubbel och festligt tilltugg utlovas.

Många operaintresserade har under åren bett oss att visa opera från Metropolitan. Nu händer det och vi livesänder två operor; lördag 12e mars ARIADNE PÅ NAXOS och lördag 7e maj TURANDOT i Folkets hus och parkers regi.
Ni välkomnas med alkoholfritt bubbel med tilltugg och i pausen kan ni förutom att se backstage-intervjuer från Met köpa fika och annat gott i vår mingelsalong.

Genom ett samarbete med ABF kan vi bjuda publiken på en halvtimmes introduktion före live-sändningen av ARIADNE PÅ NAXOS den 12 mars. Operasångerskan Vilma Skäryd berättar om föreställningen som är en av Strauss mest omtyckta, om den antika myten om Ariadne.
7e maj visas TURANDOT, en spännande opera av Puccini, med den omtyckta opera-hiten ”Nessum Dorma”. Turandot är en saga som utspelas i Kina, med storslagna palatsscener och massiva körer.

Ett krav från Metropolitan på oss som biograf är att vi måste sända minst sex föreställningar per år fortsättningsvis. Om vi ser att det finns intresse kan publiken vara med att påverka vårt kommande utbud. Information om höstens operasändningar från Metropolitan kommer därför att finnas i bion.

Och hur går det till? Det fantastiska är att vi kan visa operan från Metropolitan med mindre än en sekunds fördröjning. Ljud och bild sänds via fiber under Atlanten från New York till London, där skickas den vidare till satellit som vi kan koppla upp oss mot med vår parabol.
Alla operor har svensk text.

Läs mer om operasändningarna på vår hemsida www.kilaforsbio.se och www.folketshusochparker.se och förköp gärna biljetter via bio.se.

Välkomna till Biografteatern önskar Kilafors biografförening.

 • Den
 • till
 • Biografteatern Kilafors
 • Köp biljett!
 • Biljettinformation 240kr vuxna, ungdom 180kr till 26 år
  Biljetter köps med fördel via bio.se men kan också köpas direkt i kassan innan föreställningen
 • Arrangör Kilafors biografförening
 • Kontaktuppgifter 0702975526, kilaforsbio@gmail.com
 • Webbplats https://www.kilaforsbio.se
 • Kategorier Musik, Film, Teater & underhållning

Sidfot