Folkstorm med Kolonien

Familjekvartetten Kolonien är tillbaka med sitt tredje album, "Till Skogen" (2022).

– Servering från 18.30
– Förband 19.00
– Konsert 20.00
– Efter konserten: Dans till Järvsö spelmanslag

OM KOLONIEN

Familjekvartetten Kolonien är tillbaka med sitt tredje album, "Till Skogen" (2022). Det är en personlig berättelse om fyra vänner, en familj och en plats. Om hembygden och skogen utanför gården. Om 10 år tillsammans som band. Om svårigheterna och glädjen i att tillsammans växa upp och om allt vad det innebär med att se släktingar gå vidare och nya liv tillkomma. Men också om en frustration över samhällets växande fokus på individen och frågor om hur vi ska möta vår tids stora utmaningar.

Med sin karakteristiska sång och mångfald av musikaliska influenser utmanar Kolonien bilden av samtida folkmusik och skapar sitt eget kreativa universum; en blandning av akustisk roots-musik och anthemisk singalongpop men ändå djupt rotad i traditionsmusiken. Stämsång av släktingar kallas i Nordamerika för "bloodharmonies" och liksom systrarna i First Aid Kit och "Så mycket bättre"-aktuella Gustaf och Viktor Norén träffar Koloniens röster rakt i hjärtat.

Koloniens debutalbum "Clockwise" släpptes 2012 och bandet tilldelades "Årets nykomling" på Folk- och World Music Awards. 2015 släppte Kolonien sitt andra album "Drömmarnas Land". De senaste åren har bandet nått internationella framgångar med exempelvis amerikanskt skivkontrakt och kontinuerligt turnerande i USA och Kanada.

Arrangör: Kulturhuset Bollnäs med stöd av Region Gävleborg

  • Den
  • till
  • Kulturhuset Bollnäs, Peter Stormaresalen
  • Biljettinformation 175 kr, Pensionär: 150 kr, Studerande: 75 kr Priserna är inkl. serviceavgift. Du kan även köpa dina biljetter i Kulturhusets reception. Biljettkassan öppnar också alltid 1 timme innan konsertens början.
  • Arrangör Kulturhuset Bollnäs
  • Kontaktuppgifter 0278-25577, kulturhuset@bollnas.se
  • Kategori Musik

Sidfot