Teater Albatross ger "Skogsorgeln"

Teater Albatross spelar föreställningen "Skogsorgeln". Den handlar om naturen, djuren och människan.

Teaterkollektivet Albatross från Halland har gjort teater av Thomas Tidholms texter om naturen, djuren och människan. I slutet av april kommer de till Träkyrkan i Bollnäs.

Insläpp: 18.30

Under åren från 2018 förberedde Åsa Lieberath och Robert Jakobsson en ny föreställning. Om naturen och människan. Resor har skett till intressanta skogar, mängder av litteratur, speciellt om ekologi, har blivit lästa. Robert Jakobsson, Mathilde Oftedal Negård och Marie Hässler arbetade fram föreställningen tillsammans med Åsa Lieberath från januari till augusti – 21. Efter att Mathilde blivit höggravid i augusti anslöt sig Valtteri Keinänen, till föreställningen. Arbetet fortsatte hela hösten-21, premiär blir i januari -22, se ovan!

Med hjälp av en maskin byggd med hjälp av trädens rottrådar kan djuren få kontakt med människorna, de tvåbenta.

Längs de trassliga rottrådarna och med poesi av Thomas Tidholm får den tvåbenta publiken följa med in bland skogens snår och ner i havets djup för att möta djuren som lever där.

Nu går vi till naturen
nu går vi så försiktigt,
sista biten får vi smyga och krypa
naturen är rädd för oss,
den har glömt oss,
den vet inte vilka vi är längre.

Ur vevpositivet, direktimporterat från Berlin, kommer bekanta melodier med nyskrivna texter där djuren sjunger sina sånger till människan. Ett hopp om samarbeten, brobyggande och ömsesidig respekt växer fram.

Skogsorgeln är en föreställning med en lekfull och tänkvärd text om människans relation till naturen, med levande musik, dans, en färgstark scenografi, fantastisk kostym, skulpturer, masker och dockor. Åsa Lieberath firar igen triumfer vad gäller scenografi, kläder och skulpturer. Hon har haft passionerade och noggranna assistenter, utan dem hade pjäsen varit omöjlig att förverkliga.

  • Den
  • till
  • Träkyrkan, Bollnäs
  • Biljettinformation Pris: 80 kr, studerande: 50 kr. Biljetter kan endast köpas online.
  • Arrangör Arrangörer: Kulturhuset Bollnäs & Teater Albatross
  • Kontaktuppgifter 0278-255 77, kulturhuset@bollnas.se
  • Kategorier Musik, Teater & underhållning