Artikel-bild

Peter "PUMA" Hedlund & Perry Stenbäck MED GÄSTER

En av landets mest meriterade nykelharpister bjuder med sig finbesök i form av sin danske vapendragare och storspelman Perry Stenbäck. Tillsammans entrar de scenen och kanske bjuder de upp lite nära och kära. En oförglömnlig konsert i sensommarskrud! 

Peter Hedlund är en svensk nyckelharpsspelman. Efter att ha inspirerats av Eric Sahlström började Hedlund spela nyckelharpa 1971. Han erhöll 1975 Zornmärket i silver och kunde i och med det titulera sig riksspelman. Han spelade i många år med Norrtälje Elitkapell men har också gjort ett antal soloalbum och tre instruktions-DVD för nyckelharpa. Hedlund har också vunnit två så kallade VM-titlar i nyckelharpa, men deltar numera endast som jurymedlem.

Sedan 90-talet turnerar han årligen i bland annat Irland, Danmark och USA, där han även leder kurser i svensk folkmusik. Hedlund har även medverkat i ett antal radio- och TV-program, både i Sverige och utomlands, liksom på ett stort antal LP- och CD-skivor.

Peter ”Puma” Hedlund nämns som en ambassadör för nyckelharpan för att han utbildar nya musiker och för att ha spelat i andra musikstilar utanför folkmusiken. Hedlund har bland andra spelat med Radiosymfonikerna, Alice Babs och Tore Skogman.

-Konserten pågår i två akter med paus. Start kl 19.30
-Det finns möjlighet att köpa fika, bubbel eller liknande i pausen på logen!

MIDDAG FÖRE KONSERT
Vill du boka middag före konserten?
Kontakta köket via www.varldsarvetgastgivars.se Länk till annan webbplats.
eller ring 070-777 03 20.

Sidfot