Ett drömspel

Pjäsen handlar om hur den indiske guden Indras dotter kommer ner på jorden för att sätta sig in i människornas levnadsvillkor och på jorden slås hon av hur olyckliga alla är hela tiden.

Ett drömspel är uppbyggd på ett drömliknande sätt där publiken kastas runt i olika miljöer. Precis som i drömmen kan miljöer och scener helt plötsligt byta plats och innebörd.

Ett drömspel färdigställdes av August Strindberg 1902 och hade premiär 1907 på Svenska Teatern i Stockholm. Sedan dess har den satts upp över hela världen och Strindberg själv sägs ha varit särskilt förtjust i den. Han lär ha sagt att det är "mitt mest älskade drama, min största smärtas barn".

Till våra medlemmar

Med Ett drömspel vill vi i styrelsen på Bollnäs Riksteaterförening tacka alla våra medlemmar och även hälsa nya medlemmar välkomna. Detta innebär att alla medlemmar går gratis på denna föreställning och läktaren är bokad just för er.

Medlemmar bokar biljetter genom att kontakta Inger Öberg på telefon 073-181 44 92. Vi ser fram emot att träffa er och höra mer om vad ni önskar att se.

Där bjuds även på cider och tilltugg. Välkomna!

Sidfot