Artikel-bild

Utställning med Roger Josefsson - Breakpoints

Kom och se en kombination av måleri och collage!

Sedan 40 år tillbaka har jag arbetat med en kombination av collage och måleri och är fortfarande lika fascinerad över de överraskande kombinationsmöjligheter som kan uppstå i den här formen av skapande. Jag inleder alltid arbetet med att förutsättningslöst preparera en arbetsyta genom att skrapa ut färg i olika skikt över varandra tills jag upplever att obegränsade möjligheter har uppstått. Därefter kan den konstnärliga processen ta sin början i en växelverkande kombination av måleri och collage vilket i regel sker på golvet i ateljén där jag lätt har tillgång till utspritt collagematerial som jag prövar mig fram med genom att lägga till respektive ta bort valt material. Genom att arbetet sker på golvet har jag också god överblick och kan låta processen ta den tid den behöver. Jag måste också säga att jag är enormt intresserad av processen i sig själv, som ett slags vegetativt självändamål där resultatet oftast kommer som en total överraskning . Vanligtvis arbetar jag på flera projekt samtidigt vilket gör att jag kan sätta samman flera verk i ett seriellt förlopp där någon slags sammanhängande berättelse kan uppstå.

Jag vet aldrig i förväg vad jag ska göra utan prövar de olika möjligheter som uppstår under processen. Dock kan jag i efterhand ana en existentiell botten och ibland också ett ironiskt tillslag i mina bilder. Min inspiration är att få till ett så suggestivt uttryck som möjligt där bilden utan konstlade hjälpmedel eller krystade tillkortakommanden, förmår stå för sig själv. — Roger Josefsson

Roger Josefssons konst har visats över större delar av landet och även utomlands. Hans konst finns representerad i flera offentliga samlingar i Sverige, Polen och Ukraina. Josefsson bor och verkar i Stockholm.

Varmt välkommen!
Öppet tisdag-fredag klockan 11 - 15 och lördag klockan 11-14.

  • Den till
  • till
  • Bollnäs Museum och Konsthall
  • Fri entré Ja
  • Biljettinformation Fri entré. Öppet tisdag-fredag klockan 11 - 15 och lördag klockan 11-14.
  • Arrangör Bollnäs Museum och Konsthall
  • Kontaktuppgifter 0278-25326, Museum@bollnas.se
  • Webbplats https://bollnas.se/museum
  • Kategorier Utställning, Konst

Sidfot