Hasselgård 100 år - Tribut i 3 akter - Bollnäs Jazz Club

Swedish Swing Society förvaltar och utvecklar arvet efter Benny Goodmans berömda trio med klarinett, piano och trummor.

”Världsklass” är ett omdöme som ofta används efter bandets fram- trädanden som t ex på Carnegie Hall. ”Samspelet mellan Uffe, Antti och Björn är strålande. Det låter så enkelt och självklart när de gör sina eleganta och svängiga versioner att man blir på gott humör” (OJ)

Antti Sarpila klarinett/piano
Ulf Johansson Werre piano/ trombon
Björn Sjödin slagverk

Martin Jäderberg

Martin Jäderberg från Gävle föräras årets Hasselgårdstipendium. Motiveringen lyder: ”Martin Jäderberg har med sin starka musikaliska röst en tydlig koppling till traditionen men också ett eget förhållningssätt till improvisation vilket gör honom till en av den yngre generationens kommande tonkonstnärer som kommer sätta sin prägel på jazzmusiken av vår tid.” Smygpremiär för debutskivan Mappe 3 + jazz = < 3. Egenkomponerad musik inspirerad av giganterna från förr och Martins nutida hjältar. Dåtid och samtid med eget uttryck.

Martin Jäderberg saxofon/klarinett
Nils Kristensson bas
Maria Dahlin trummor

Trio Texas, Ståhl och Angas

Trio Texas, Ståhl och Angas. I ett avslutande set på Hasselgårdtributen bjuds på nyskriven musik av träblåsaren Texas. Kvällen till ära med klarinettfamiljen i fokus. Med baslös trio tar Texas, Ståhl och Agnas intryck både från baslösa trios med Lester Young, Jan Johansson, Lennie Tristano, Anthony Braxton och samtida musik.

Per Texas Johansson klarinetter
Mattias Ståhl vibrafon
Konrad Agnas trummor

Sidfot