Folkstorm - Grovt & Grant

Den nybildade supergruppen "Grovt & Grant" kommer till Bollnäs. Det blir förband, konsert, dans och servering. Varmt välkomna!

Folkstorm betyder:
Servering från 18.30
Förband 19.00
Konsert 19.30
Efter konserten dans!

Om Grovt & Grant

Denna nya supergrupp av välkända och -meriterade folkmusiker bildades som en hyllning till den välkända folkmusikern Ellika Frisell, som hösten 2021 tilldelades stora folkmusikpriset i samband med Kungl. Musikaliska Akademiens 250-årsjubileum.

Frisell hade under många år haft en idé om en ensemble innehållande alla stråkfamiljens instrument, där det unisona låtspelet i flera oktaver stod i fokus. Denna idé tog initiativtagaren Mikael Marin fasta på och satte samman en ytterst vältalig grupp svenska folkmusiker. Framträdandet blev oerhört lyckat och känslan var förstås att detta var starten på något mycket spännande.

Under hösten 2022 görs flera framträdanden med gruppen som fått det passande namnet ”Grovt och grant", bland annat på Stallet i Stockholm och på Bollnäs kulturhus.

Emma Reid - fiol

Stjärna i den unga spelmansgenerationen. Emmas personliga spelstil och förmåga att tala genom fiolen gör henne till en enastående musiker. Numera även efterträdare till Frisell på Kungl. Musikhögskolan.

Sven Ahlbäck - fiol

Fastnade för krokiga Gästrikelåtar fulla med kvartstoner efter släkten Jernberg redan på 1960-talet och har inte släppt det än.
Hans spel har inspirerat och influerat åtskilliga unga spelmän både som artist och pedagog.

Mikael Marin - violoncello da spalla

Stilbildare och utbildare! Med sina 40 år som turnerande musikant har Mikael satt djupa avtryck i folkmusikgenrens själ.

Svante Söderqvist - kontrabas

Sedan två decennier har han kommit att räknas som en av landets främsta jazzbasister, på senare tid även debutant som soloartist. Med sitt breda genre-kunnande, på både kontrabas och cello, rör han sig sömlöst mellan jazz, svensk folkmusik och klassik musik.

  • Den
  • till
  • Peter Stormaresalen, Kulturhuset Bollnäs
  • Köp biljett!
  • Biljettinformation Biljetter: 195 kr, Pensionär: 160 kr, Studerande: 95 kr. Priserna är inkl. serviceavgift.
  • Arrangör Kulturhuset Bollnäs
  • Kontaktuppgifter 0278-255 77, kulturhuset@bollnas.se
  • Kategori Musik

Sidfot