Folkstorm - Hazelius Hedin

Hazelius Hedin är en komplett och färgstark duo som med bländande briljans, sällsynt innerlighet och ett makalöst driv fyller de svenska danslåtarna och visorna med musik som fängslar och berör.

Folkstorm betyder:
Servering från 18.30
Förband 19.00
Konsert 19.30
Efter konserten dans!

Om Hazelius Hedin

Hazelius Hedin är en komplett och färgstark duo som med bländande briljans, sällsynt innerlighet och ett makalöst driv fyller de svenska danslåtarna och visorna med musik som fängslar och berör. Duon har senaste åren skördat fantastiska framgångar på den svenska och internationella folkmusikscenen, och rönt stor uppskattning även långt utanför genregränserna.

Hazelius Hedin har släppt 3 Album, varav det senaste ”Jorland” blev nominerat till Grammis.

Esbjörn Hazelius – sång, cittern, fiol, gitarr

Sångaren, multi-instrumentalisten och låtskrivaren Esbjörn Hazelius har i nära 30 år förtrollat publiken med sin djupa, varma stämma och sitt strängspel.

Han har bl.a. medverkat i grupperna Quilty, Jul i Folkton, Eitre, och även verkat som musikalisk motor, producent och kapellmästare bakom artister som Sofia Karlsson och Tomas Ledin.

Esbjörn har medverkat på ca 100 skivproduktioner, och har i flera sammanhang belönats med nomineringar och priser från Grammisgalan, Folk-& Världsmusikgalan och Manifestgalan. Esbjörn har även synts som konstnärlig ledare för Stockholm Folk Festival och som Artist in Residence vid Malmö Musikhögskola.

Johan Hedin – soprannyckelharpa, oktavnyckelharpa, sång

Johan Hedin är en världsturnerande nyckelharpspelare och låtskrivare som blivit förebild för många genom sitt sätt att hantera sitt instrument.

Han är aktiv som medlem och initiativtagare till världsmusikgruppen Bazar Blå, folk/barockensemblen Silfver, trion Björnlert Hedin Pekkari, samt framträder tillsammans med konsertorganisten Gunnar Idenstam.

Han har tidigare samarbetat med Ale Möller, Jonas Knutsson, Maria Kalaniemi m.fl. Johan har spelat in ett tjugofemtal plattor varav två soloalbum i eget namn.

Mer information finns här:
www.hazeliushedin.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
www.facebook.com/hazeliushedin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Den
  • till
  • Peter Stormaresalen, Kulturhuset Bollnäs
  • Köp biljett!
  • Biljettinformation Biljetter: 195 kr, Pensionär: 160 kr, Studerande: 95 kr. Priserna är inkl. serviceavgift.
  • Arrangör Kulturhuset Bollnäs
  • Kontaktuppgifter 0278-255 77, kulturhuset@bollnas.se
  • Kategori Musik

Sidfot