Vad ska stadsdelen heta?

En gång- och cykelväg vid SJ-området.

I folkmun går tomten Bro 4:4 under namnet SJ-området. Nu är det dags att ge stadsdelen ett namn! Ta chansen att påverka genom att lämna ditt namnförslag till oss!

Bro 4:4 är en stadsdel som ska möjliggöra för uppförande av nya verksamheter samtidigt som delar av områdets kulturhistoriskt och miljömässigt värdefulla bebyggelse bevaras. Där finns idag bland annat Röda korset, Gumpels, en padelhall, Lidl, Preem, Voltersberg och SBB arena.

– Vi tycker att det vore på sin plats att den får ett namn som på ett bättre sätt beskriver den nya stadsdelen som växer fram. Vi vill bjuda in allmänheten att komma med förslag. Jag är övertygad om att invånarna i Bollnäs kommun kan komma på kreativa och passande namn. Vilket namn det blir får miljö- och byggnämnden besluta om, säger Petra Callmyr som är karttekniker på samhällsbyggnadsförvaltningens kart- och mätenhet.

Så här lämnar du namnförslag

I ett inlägg på Bollnäs kommuns Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du lämna ditt namnförslag, gärna med en motivering. Du har fram till 5 februari på dig. Förslagen kommer att presenteras för miljö- och byggnämnden som slutligen väljer vilket namn stadsdelen får.

Om vi får in många förslag kan vi komma att ha en omröstning här på Bollnäs kommuns Facebooksida, där de förslag som får flest röster är de som presenteras i nämnden. Det kan även tillkomma fler förslag på namn från Bollnäs kommuns organisation eller politikerna själva.

Relaterade artiklar

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
16 januari 2024 kl. 11.41