Bollnäsdraget - vi fortsätter att utveckla Bollnäs som handelsstad

Malou Sköld på Bollnäsdraget

I Bollnäs kommun finns många aktiva nätverk och branschorganisationer som på olika vis kan vara till nytta för näringslivet. För att ytterligare sprida kunskap om dem så genomför vi en intervjuserie. Näst ut är Malou Sköld på Bollnäsdraget, en ekonomisk förening som består av ca 130 olika medlemsföretag varav de flesta inom handelsbranschen.

Vem är Malou Sköld?

Jag är en glad, positiv och lösningsfokuserad kvinna i mina bästa år 😉
Jag har jobbat med handel på olika sätt i över 30 år, man kan nästan säga att jag föddes in i branschen. Först drev jag en klädbutik i 17 år sedan provade jag på att vara butikschef i några år och sedan 2015 jobbar jag med det roligaste som finns, citysamordning. Parallellt har jag även hunnit med att vara handelslärare på CFL.
Självklart bor jag i Bollnäs med sambo, en dotter på 16 år och två katter.
Mycket av min fritid ägnas åt Bollnäs friidrott, först som friidrottsmamma men sedan några månader tillbaka blev det ombytta roller och nu är det jag som tränar i stället för dottern. Det är aldrig för sent att lära sig något nytt.

Beskriv Bollnäsdraget som förening och vad ni arbetar med, vilka är medlemmar i föreningen osv?

Bollnäsdraget är en ekonomisk förening som består av ca 130 olika medlemsföretag, de flesta inom handelsbranschen, men alla är självklart välkomna att vara med.
Vi jobbar med den fortsätta utvecklingen av Bollnäs som handelsstad, både city och våra externa handelsområden. Vi vill att Bollnäs ska vara trivsamt att besöka och att utbudet ska vara brett, det ska finnas något för de flesta. Bollnäs är redan en stark handelsstad med tanke på vår storlek, men vi kan självklart alltid bli bättre. Vi har en fin mix av små unika butiker och större kedjor, alla kompletterar varandra fint.

Förutom allt internt arbete som kanske inte alltid syns utåt så är det Bollnäsdraget som fixar bl.a Grillnatta, Julskyltningen, Häggesta Marknad och alla andra aktiviteter som händer på våra olika handelsplatser.

Det är även Bollnäsdraget som bjuder på mysiga åkturer med Snoddaståget varje sommar och det är vi som har hand om det lokala presentkortet Bollnäschecken.

Vilka är fördelarna med att vara med att vara medlem i Bollnäsdraget?

Som medlem hos Bollnäsdraget får du, förutom ett fantastiskt nätverk, möjlighet att vara med på alla våra aktiviteter och nätverksträffar, vi erbjuder bra utbildningar till nästan ingen kostnad alls men framför allt är ni med och utvecklar Bollnäs i rätt riktning. OCH så får ni ju mig på köpet.

Vilka är de viktigaste frågorna för handeln i Bollnäs just nu?

Det viktigaste av allt är en levande stadskärna som i sin tur genererar ett stort kundflöde både i city och till våra externa handelsområden. Utan liv och rörelse i stadskärnan dör handeln succesivt på alla platser.
Vi hoppas också att Bollnäsborna fortsätter att vara lojala och handla lokalt, det är ni väldigt duktiga på, stort tack för det!

Hur ser du på utvecklingen kommande åren för handeln och city i Bollnäs?

Vi ser med spänning fram emot Point Properties bostadsbyggen runt Brotorget, vilka vi hoppas ska dra i gång längre fram i år. Detta kommer att innebära mer liv och rörelse i city både dag och kvällstid vilket i sin tur genererar en ökad trygghet.
Bollnäs är en attraktiv stad för företag att etablera sig, nu står JULA på tur att bygga nytt på Häggesta (Bollnäs Söder) och vem vet vad som kommer här näst.
Jag vill gärna tro att Bollnäsdraget och allt vårt hårda arbete för den lokala handeln är en del i att Bollnäs lyckats så mycket bättre än många andra städer i vår storlek. Här är även ALLA Bollnäsbor som handlar lokalt, och naturligtvis alla turister, en viktig del av framgången.

Namn: Malou Sköld
Roll: Samordnare, Bollnäsdraget
Telefonnr: 070–581 91 64
Epost: info@bollnasdraget.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
24 augusti 2023 kl. 19.58