Stolta Landsbyggare i fokus!

Louise Johansson projektledare på Leader Utveckling Hälsingebygden

Vi träffade Louise Johansson, kommunikatör och projektledare på Leader Utveckling Hälsingebygden.
Nyligen drog projektet ”Vi Landsbyggare Hälsingebygden” i gång, där Louise är projektledare.
Tanken med projektet är att få upp ögonen för allt det positiva som följer med att bo och leva på landsbygden. Vi vill lyfta och belysa med inspirerande exempel på ”landsbyggare” för att få andra att våga satsa på sin idé. Både för dom som bor här och potentiella hemvändare.

Det bor en stor drivkraft och kreativitet på landsbygden. Någonting att vara stolt över. Med projektet ”landsbyggare” vill vi bidra till ett ännu bättre entreprenörsklimat i Hälsingebygden, säger Louise.

Vad kommer ni att göra under projektet?

-Vi kommer att porträttera sex till åtta landsbyggare i vårt Leaderområde*. Fokuset kommer att ligga på entreprenörskap, och har exempel med både från företagare och föreningslivet.
-Man kan beskriva det som att det blir en kampanj, som ska lyfta, inspirera, skapa nyfikenhet och stolthet.
Vi kommer att sprida arbetet med projektet främst i sociala medier, men även via webben landsbyggare.se (tillsammans med andra områden som driver eller har drivit ”landsbyggar”-projekt).
Vi nätverkar och samarbetar bland annat med kommunerna för att lyfta entreprenörskapet och nå ut ännu bredare i kommunikationen. Allt vi kan göra för landsbygden tillsammans är positivt, säger Louise. Projektet pågår till december 2024.

Vilka ”landsbyggare” kommer ni att träffa?

-Therese Trädgårdsmat i Lotan, Kilafors, är först ut. Senare ska vi besöka Trolska skogen i Jättendal i Nordanstigs kommun. Deras verksamhet började faktiskt som ett Leaderprojekt och drivs idag som en ekonomisk förening. Vi jobbar för att få en bred spridning såväl geografiskt som bransch, ålder, kön, etc. Vi vill inspirera i många olika målgrupper, det känns viktigt avslutar Louise.

Tipsa gärna!

Vi vill gärna ha tips på flera ”landsbyggare”. Har du tips på inspirerande entreprenörer i Hälsingland eller Östra Härjedalen? Tipsa gärna!
Till: louise@utvecklinghalsingebygden.se

Här kan ni följa projektet:

Instagram: landbyggarehalsingebygden
Facebook: facebook.com/vilandsbyggarehalsingebygden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Louise Johansson, Kommunikatör och projektledare
Tel: 070-1062415
E-post: louise@utvecklinghalsingebygden.se
Webb: leaderhalsingebygden.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och snart på landsbyggare.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om Leader

Lokalt ledd utveckling genom Leader innebär att du som har idéer om den lokala utvecklingen kan föra fram dem, engagera dig och söka pengar till projekt. Det handlar om att utveckla din bygd utifrån lokala förutsättningar både på landsbygden och i staden. Inom Leader samarbetar privat, ideell och offentlig sektor för att bidra till lokal utveckling. Målet är att skapa attraktiva områden med konkurrenskraftig verksamhet, nya företag och fler jobb.

*Leaderområdet ”Leader Utveckling Hälsingebygden” består av Hälsinglands sex kommuner; Bollnäs, Hudiksvall, Ljusdal, Nordanstig, Ovanåker, Söderhamn samt östra delen av Härjedalen med byarna Ytterhogdal, Överhogdal, Älvros och Ängersjö.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
16 november 2023 kl. 13.16