Möjliggöraren Emil Göthlund

Bild på Emil Götlund

I Bollnäs kommunkoncern finns många tjänstepersoner som har kontakt med företagare i olika frågor. En av dessa är Emil Göthlund, trafiktekniker i Bollnäs kommun.

Vem är Emil?

Jag heter Emil Göthlund och är 42 år gammal och bor i Freluga tillsammans med min sambo och mina fyra barn samt våra tre katter. Det äldsta barnet är dock utfluget sedan en tid.
På fritiden tycker jag om att träna och spela musik. Trädgården hemma är också av stort intresse liksom att vara ute i skog och mark.

Vad gör en trafiktekniker?

En Trafikteknikers roll är att vara en direkt länk mellan medborgare och kommunen i trafikrelaterade frågor. Jag beslutar bland annat om trafikregler på kommunens gator och vägar, samt frågor som rör parkering och vägskyltning.

Kontakter med näringslivet

Jag har mycket kontakt med näringslivet i Bollnäs kommun då näringslivet många gånger vill ta kommunens allmänna plats i besittning för exempelvis uteserveringar eller andra arrangemang.
Parkeringsfrågan är också en het fråga som berör näringslivet på alla sätt och vis.

Vilka är de vanligaste frågorna du får?

Den vanligaste frågan från företagen är om de får ställa ut exempelvis en uteservering på allmän plats och hur den ska vara utformad på bästa sätt ur både framkomlighets- och trafiksäkerhetssynpunkt.

Råd & tips:

Mitt tips till de som söker: Ansök i god tid och ha god dialog med oss innan ni skickar in ansökan – då kommer handläggningen av just ert ärende gå mycket snabbare och smidigare.

Namn: Emil Göthlund
Roll: Trafiktekniker, Gatuenheten. Teknik-, service- och fritidsförvaltningen, Bollnäs kommun.
Telefonnr: 0278-252 12
Epost: emil.gothlund@bollnas.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
11 april 2024 kl. 14.17