Möjliggöraren Simone Jonsson - projektledare och idécoach på Propell

Simone Jonsson, projektledare och idécoach på Propell

I vår region finns många aktörer som hjälper företagare att utvecklas. En av dessa är Propell som är en regional innovationshub för både blivande innovatörer och etablerade aktörer.
Vi träffade Simone Jonsson, projektledare och idécoach på Propell.

-Vem är Simone?

Jag heter Simone Jonsson och bor med min sambo i Hudiksvall. Jag spenderar mest min ledig tid i skogen eller badandes i någon av våra härliga sjöar i Hälsingland. Jag jobbar som idécoach och eventansvarig på Propell i Hudiksvall.

-Hur ser dagarna som idécoach på Propell ut?

Som idécoach stöttar jag personer med nytänkande idéer i tidiga skeden. Jag är ibland den första som får höra om idéägarens spännande tankar då man kanske inte lyft idéen med någon annan innan. Mitt jobb är att ställa coachande frågor, vara ett bollplank och berätta om olika verktyg och metoder man kan använda för att komma framåt med sin idé. Mitt jobb som eventansvarig är också att skapa intressant event och mötesplatser för företag, entreprenörer och idéägare.

-Hur kommer ni på Propell i kontakt med företagare? Och måste man vara företagare för att få hjälp och rådgivning hos Propell?

Ofta så kontaktar idéägaren eller företaget oss direkt om de känner till oss eller så kanske man tagit kontakt med sitt näringslivskontor i sin kommun som bollar över en till oss för vidare coachning. Vi träffar också företagare när vi deltar på andras event runt om i Gävleborg.
Nej man behöver inte vara företagare för att få stöttning från oss, vilken privatperson som helst kan komma till oss med sin idé. Vi jobbar både med omställning i befintliga företag och idécoachning för innovativa idéer. Är man osäker på om ens idé är nytänkande eller innovativ så kan man alltid kontakta mig för ett första möte och bolla det.

-Vilka är de vanligaste frågorna ni får från företagare och idébärare?

Är min idé bra? Detta är en fråga jag varken kan eller ska svara på, det kan endast dina kunder göra. Kan jag få tag i finansiering? Vi har bra kolla på vart och i vilket skede du kan och behöver söka finansiering.
Jag är rädd att någon ska stjäla min idé och vill inte prata om den, hur gör jag? Prata om problemet du löser, du måste prata med potentiella kunder, endast de kan svara på om det är en bra idé men lås inte in dig på idén utan lyft problemet, du kan få mer input än du tror på att göra din idé bättre!

-Vilka är dina tre bästa tips/råd till någon som har tankar och idéer om nya produkter/tjänster?

  • Googla på din idé/problemet för att se vad som redan finns på marknaden, bli inte besviken om du hittar en liknande lösning, kanske kan du göra nåt ännu bättre eller hugga tag i nästa idé!

  • Prata om problemet du vill lösa med personer du inte har närmast, din familj är faktiskt de sämsta att fråga då de vill dig för väl.

  • Börja tänk och söka efter någon eller några att teama upp med, du kan omöjligt kunna allt om allt. Hitta människor som är lika engagerad som dig, är bra på olika saker, har olika bakgrund och kompetenser. Det kommer att gynna dig i längden.

Om propell:
Propell är en regional innovationshub och ett samarbete mellan Region Gävleborg, Hudiksvalls kommun och RISE.
Vill du komma i kontakt med propell, hör av dig till oss på näringslivs- och utvecklingkontoret.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
13 maj 2024 kl. 16.01