Från Kazakstan till Hälsingland med förlängd golfsäsong i sikte

Andrea Young Golf Lounge

Det är början på februari, kallt och vintrigt, så långt ifrån golfsäsongen som det egentligen går att komma när vi kliver in i Golf Lounge på Heden. Här möts vi av ”sommaren” och det första vi ser är en stor grön gräsmatta framför en fantastisk vy över Alperna sett från utslagsplatsen till första hålet på en golfbana i Kitzbühl, Österrike.

Dock är gräsmattan gjord av konstgräs och vyn är digital men tillsam mans med den sköna golvvärmen kryper känslan av sommar fram. ”Välkommen till Golf Lounge” säger en person som möter oss med ett stort leende. Det är Andrea, och det är hon som driver den nyöppnade verksamheten. Vi har tagit oss hit då vi är nyfikna på hur det hela har gått till; att Andrea som ursprungligen kommer från Kazakstan hamnade i hus 118 på Heden?

Vi börjar direkt ”bombardera” henne med våra frågor och Andrea berättar:

- Jag träffade min man Peter som kommer från UK när vi jobbade på samma företag i Kazakstan. Då företaget vi arbetade åt avvecklade den verksamhetsdelen som Peters expertis var inom blev han arbetslös. Som processingenjör inom gruvindustrin så var han dock eftertraktad och fick flera erbjudande om jobb, men de var i delar av världen som varken jag eller Peter önskade bo eller jobba i.

Fram tills ett jobb på Woxna Graphite i Edsbyn dök upp – då beslutade vi oss att flytta från Kazakstan till Hälsingland berättar Andrea. Den första tiden jobbade även Andrea på Woxna Graphite men efter den senaste familjeökningen visade det sig att det var svårt för henne att komma ut i arbetslivet igen. Trots goda kunskaper i det svenska språket resulterade det inte i några erbjudanden om jobb, men hon blev riktig duktig på att skriva CV och ansökningar.

En kväll ifjol höst satt Andrea tillsammans med Peter som är en biten golfentusiast, och kikade på olika typer av golfsimulatorer. Somrarna i Hälsingland är mycket kortare än de var van vid och givetvis gör detta att antal tillfällen att spela golf är färre än önskat. Så för att förlänga golfsäsongen tänkte Peter ställa en golfsimulator hemma i garaget.

Andrea som den entreprenör hon visar sig vara, såg direkt affärsmöjligheten och sa till Peter att någon golfsimulator i garaget blir det inte. Och på den vägen blev det det istället ett till företag i Hälsingland och en golfsimulator på Heden.

Du måste ha en starkt tro på din idé.

Golf Lounge finns för dig som vill ”prova på” eller för dig som vill förbättra ditt eget golfande. Vem som helst kan enkelt boka in sig, antingen via hemsidan, facebook eller ringa. Varmt välkommen till några timmars golfande i en mysig atmosfär. Innan vi avslutade besöket så fick vi testa att spela hål 1 på golfbanan i Kitzbühl som är ett par 5 hål. Resultatet blev ”endast” 13 slag över par (totalt 18 slag).

Sorry Peter, för att vi drog ner ditt handikapp. Det var visst via din profil vi spelade….

Vi är övertygade om att Andrea kommer att ha mycket större succé med sitt företag än vi hade med vårt golfande och vi hoppas att bokningarna trillar in i samma takt som de har gjort nu i början.

Andreas tipsar dig som funderar på att starta eget om att fundera igenom följande steg:

  1. Du måste ha en starkt tro på din idé.
  2. Ha förståelse för vad du vill nå. Är det pengar, förverkligande av en dröm eller förverkligande och utveckling av dig själv som individ. Affärer baserade på att bara tjäna pengar kan bli stressande och deprimerande, menar Andrea. Naturligtvis vill jag ha ett lönsamt företag men baserat på min tro.
  3. Sista men inte minst, hitta en bra ”guide” för att sätta ihop resten av pusselbitarna. I mitt fall var det en “starta-egetkurs” där det klarnade för mig hurvida jag skulle gå vidare med min idé eller inte...

Vi från Näringslivs- och utvecklingskontoret tackar så mycket för en trevlig intervju och önskar stort lycka till i framtiden. Vi önskar även dig Peter lycka till, med att återställa ditt handikapp..

Företag: Golf Lounge
Ägare: Andrea Young
Grundades: 2020
Ort: Bollnäs
Verksamhet: Sport & fritid
Kontakt: 070-680 85 55
info@golflounge.com.se
www.golflounge.com.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vi finns på Facebook & Instagram
Ladda ner intervjun som pdf Pdf, 147.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
28 september 2022 kl. 11.10