KLARABO Är en långsiktig fastighetsägare med 608 lägenheter i Bollnäs

Klarabo Per Zetterlund

Vi fick en pratstund med Peter Zetterlund, som är områdeschef på KlaraBo i Bollnäs. Företaget är ett fastighetsbolag som förvärvar, uppför, äger och förvaltar bostäder. Det grundades 2017 och har huvudkontoret i Malmö. I Bollnäs etablerade sig KlaraBo 2018, då bolaget köpte upp ett stort bestånd av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB).

KlaraBo finns över hela landet på ett tjugotal orter och nyligen förvärvades ett större bestånd med bland annat orter som Visby och Oskarshamn. Efter det senaste förvärvet har bolaget i dagsläget ca 5400 lägenheter.

- Det känns otroligt inspirerande och roligt att Bollnäs är bolagets 3:e största ort, det ger oss mer inflytande och möjlighet till utveckling, säger Peter. Vi är också nöjda över Bollnäskontorets flytt in till nyrustade och trivsamma lokaler, centralt och på markplan på Odengatan 5 i Bollnäs. Här finns gott om plats för kunder som besöker oss, och en trevlig arbetsplats för personalen. Vi är totalt sex personer på Bollnäskontoret berättar Peter.

KlaraBo har åtta lokaler och 608 hyresrätter i sitt bestånd i Bollnäs, och de är belägna på Ren (Bergsveden, Backsveden och Kilberg) samt Granberg (Åsmyravägen, Granbergshöjden) och Bollnäs centrum. Efter fastighetsförvaltarutbildningen i Stockholm, och jobb på bland annat på Rikshem i Uppsala och Gavlefastigheter har Peter och hans familj landat i Bollnäs. - Det känns som att Bollnäs är på gång, det händer mycket, och det är skönt att ”flytta hem” till Hälsingland och Bollnäs.

- Jag jobbade hårt för att införa miljöhus och miljöstationer när jag började. Det har fungerat över förväntan, och nu är det bara några få ställen kvar, säger Peter stolt.

En annan positiv sak är att vi har tillskapat åtta nya lägenheter till permanentboende. Det är inte vanligt att hitta sådana möjligheter.

Jag har många idéer jag skulle vilja utveckla, bland annat ordna till utemiljön på Granbergshöjden. Drömmen vore att få göra om den stora grusplanen mitt på området till en levande multisportarena och utegym, som människor i alla åldrar kan utnyttja. En annan idé är att tillgodose barnfamiljer som har behov av större lägenheter, genom att ”bygga om” och slå ihop 2:or till 5:or. Det skulle skapa en bra balans på området tror Peter.

Exempel på ovanstående skulle förhoppningsvis göra att områden i sig blir mer attraktiva och att folk bor kvar längre. Något som våra hyresgäster uppskattar är att slippa ha ansvar för ett helt hus och en stor tomt att sköta, hos oss får de ett tryggt och bekymmersfritt boende helt enkelt.

Vi undrar såklart vad Peter tycker om Point Properties planer, om att bygga lägenheter ovanpå Åhléns och Lindexhuset vid Brotorget.

- Det är bara positivt för vår del säger Peter utan tvekan. Även vi satsar på nybyggnation berättar Peter, om rätt läge dyker upp och om samtliga ekonomiska aspekter ser positiva ut.

Ju mer en stad växer, och ju mer attraktiv den är desto bättre.

Avslutningsvis vill Peter lyfta det fina samarbetet som KlaraBo har med Bollnäs Bostäder, kommunen, polisen och social[1]tjänsten. En liten ort behöver samarbeta.

- Jag ser absolut synergieffekter av vår samverkan.

Vi från Näringslivs- och utvecklingskontoret tackar för en trevlig intervju, och önskar Peter med personal stort lycka till i framtiden.

Företag: KlaraBo Sverige AB
Grundades: 2017, har funnits i
Bollnäs sedan 2018.
Ort: Bollnäs, plus ett tjugotal
orter till i Sverige.
Verksamhet: Fastighetsägare.
Kontakt: 0278-65 93 80
klarabo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ladda ner intervjun som pdf Pdf, 240.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
28 september 2022 kl. 11.18