Apotekschefen som vill bidra till människors bättre hälsa

Åsa Woxberg Apoteket Linblomman

Apotekschef Åsa Woxberg och hennes team på Apoteket Linblomman på Bollnäs Sjukhus har vi nog alla någon gång kommit i kontakt med. Det är någon utav dessa vänliga själar vi oftast möter när vi behöver mediciner eller andra produkter gällande hälsan.

Åsa är hemvändaren som efter tio år i Stockholm flyttade tillbaka till Hälsingland med sin man och sina trillingdöttrar. Efter att ha jobbat med information och kom - munikation i många år kände Åsa att hon ville göra något annat yrkesmässigt. Hon ville göra något som bidrog till människors bättre hälsa och att få göra skillnad. Valet föll på en Farmaceututbildning på distans vid universitet i Umeå. Under tiden hon läste utökades familjen med ytterligare en dotter och när studierna var klara var Åsa inte bara mamma till fyra döttrar utan också anställd farmaceut. När hon 2018 fick frågan om att bli chef tackade hon ja och idag är hon chef över både Apoteket på Bollnäs sjukhus samt Apoteket i Alfta.

Åsa älskar sitt jobb! Variationen av arbetsuppgifter, alla kundmöten och samspelet med sina kollegor är det hon värderar högst. På apoteket Linblomman är dom åtta anställda med olika befattningar och ansvarsområden.

”Det är viktigt att ha rätt person på rätt plats för att få till ett fram - gångsrikt team”

För teamet är något som Åsa lyfter. Här jobbar vi tillsammans mot gemensamt uppsatta mål, vi är flexibla och vi sätter alltid kunden först. Det visade sig extra tydligt då dom 2020 blev nominerade både till Årets apotek och årets förebild i det goda kundmötet av Apoteket ABs interna utmärkelser. Roligt att vi i lilla Bollnäs var en utav dom nominerade av 400 apotek säger Åsa.

2021 var dom inte bara nominerade utan kammade hem priset årets ombyggnation, dessutom mitt upp i en rådande pandemi. För är det någon bransch som varit berörd av pandemin så är det apoteken. När pandemin började härja kom kunderna och handlade i hysteri, det skulle bunkras läkemedel och vi sålde slut på jättemycket. Men sedan från en dag till en annan så dog försäljningen ut helt och hållet. Från hysteriskt inhandlande till tomt på kunder. Det är svårt att beskriva den tiden och ingen hade väl kunnat ana hur vardagen drastiskt skulle förändras.

Snabbt fick verksamheten ställas om och det var bara att gilla läget. Apoteket Linblomman var en utav kommunens apotek som ingick i samverkansprojektet ”leverans av läkemedel till riskgrupperna” som hjälpte personer i riskgrupp att få sina läkemedel hemlevererade. Ett fantastiskt framgångsrikt projekt som gjordes i samarbete med Bollnäs kommun och apoteken. Oavsett vilka direktiv eller uppdrag som kommit till Linblomman under pandemin så har arbetsgången varit glasklar.

- Nu kör vi, vi gör det tillsammans och vi ställer upp för varandra. Det är klart att det uppstod utmaningar när vi under julhelgen fick information om att vi skulle starta upp med utlämning av PCR-tester omgående.

Direkt i början var det jättehögt tryck på testerna men sedan har det gått i vågor och det är väl en utav utmaningarna. Att aldrig veta hur många tester det kommer att vara. Från några till upp emot 100 tester per dag i samband med skolstarten. Trycket på tester lägger delvis grund för hur många i personalen som ska bemanna butiken men det är omöjligt att veta i förväg.

Åsa är stolt över att jobba på Apoteket, inte bara för att få hjälpa människor med deras hälsa utan även över deras egna sortiment som är kvalitetstestad i alla led. Det ger en trygghet att veta att allt det vi erbjuder är av högsta kvalitet.

Apoteket Linblomman kan också erbjuda tillgänglighet alla dagar i veckan då de ser ett behov av att möta upp de kunder som fått besöka akuten under helgen.

När du inte träffar på Åsa på apoteket så hittar du henne förmodligen på golfbanan, i skidspåret, slalombacken eller på stallet med sina barn. Ett aktivt liv och utmaningar sätter guldkant på tillvaron och Åsa har inte bara åkt vasalopp på alla olika distanserna hon kan även stoltsera med att ha sprungit maraton.

Vi från Näringslivs- och utvecklingskontoret tackar Åsa för en trevlig intervju, och önskar teamet på Apoteket Linblomman lycka till i framtiden.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
28 september 2022 kl. 11.19