Det självklara valet om du vill göra en snygg entré!

Närbild på Pernilla Sonevik

Beläget mitt i Norrborns industricenter hittar vi Bollnäs Mattsystems lokaler, byggda i samband med att företaget startade sin verksamhet 1982. Ägaren Pernilla Sonevik möter upp oss vid entrén.

- Vi är ett litet men ändå marknadsledande familjeföretag inom vårt område.

Med ledorden, alltid rena och fräscha mattor samt arbetskläder, snabb service, punktliga leveranser, smidiga och flexibla lösningar på alla problem erbjuder Bollnäs Mattsystem entrémattor för alla typer av entréer och inomhusmiljöer.

Man vet vad som behövs för att mattan ska vara så effektiv som möjligt och passa för ändamålet, både när det gäller estetik, storlek och bytesfrekvens.

- Vi är experter på att inreda med mattor som förbättrar arbetsmiljön förtydligar Pernilla.

När företaget startade 1982 så erbjöd man till att börja med städtjänster.

- Min far startade med städning för 60 år sedan, sen kompletterades verksamheten med mattuthyrning och tvätt. För snart 10 år sedan tog vi steget att satsa på vårt mattsystem och lade städtjänsten vilande förklarar Pernilla.

Man vänder sig till företag och har en marknad som geografiskt sträcker sig från Sundsvall i norr till Gävle i söder och med en kil in till Falun.

- Vi rör oss i en triangel mellan Sundsvall, Gävle, Falun. Så Bollnäs ligger strategiskt i mitten. Det blir en del bilåkande för oss, när vi ska hämta och lämna mattorna hos våra kunder.

Nya kunder nås inte genom marknadsföringskampanjer utan det är uppsökande verksamhet som gäller och att nöjda kunder som pratar gott om Mattsystem.

Nöjda kunder är våra bästa säljare. Vissa har varit med oss sedan starten. Det är mäktigt att vi har haft vissa som kunder i nästan 40 år berättar Pernilla.

Enligt Pernilla finns det mängder med bra anledningar att hyra matta från Bollnäs mattsystem.

- En snygg matta ger ett bra första intryck och välkomnar besökare och kunder. Våra entrémattor har alltid en bra uppsugningsförmåga och fångar upp både våt och torr smuts. Den bidrar även till att minska slitage på våra kunders golv. Jag kan fortsätta i det oändliga med de fördelar som finns med att hyra mattor av oss.

De som väljer att anlita oss gör det för servicen. Vi marknadsför oss som det självklara valet för kunder som vill göra en snygg entré. Många anlitar oss också för att vi är ett lokalt alternativt till de konkurrenter vi har. Tyvärr har vi inte lyckats komma in på offentliga upphandlande organisationer. En del av kraven som ställs samt skev prissättning har omöjliggjort det för oss.

Utmaningen i att nå nya kunder är att förmå dem att ta steget att anlita Bollnäs Mattsystem. De flesta förstår att man har behovet, men det är en barriär man måste över innan man tar beslutet att anlita oss. En annan utmaning är såklart drivmedelspriserna. Eftersom vi rör oss på en ganska stor geografisk yta blir det mycket åkande och tyvärr har vi inte hittat realistiska alternativ till de fordon vi har idag än.

Visionen för framtiden är att växa i lagom takt utan att ge avkall på service och tillgänglighet. Även om Pernilla ser att tidpunkten när det är dags att sälja företaget och göra något annat närmar sig så uppskattar hon att driva eget företag.

- Fördelen med att driva eget företag är friheten, att ha möjligheten att styra min egen tid och alla kunder som man lär känna.

Pernillas råd till de som vill starta företag är att våga ta steget.

- Vänta inte bara gör det. Alla gör misstag längs vägen. Var inte rädd för det, utan ta lärdom och gå vidare.

Dessutom tvättar vi även arbetskläder, något som man började med för fem år sedan. Som kompletterande tjänst. En tjänst som växer och utgör idag ca 5% av verksamheten.

- Vi tvättar och lagar arbetskläder för främst industrin. Det händer att vi tvättar kvarglömda sedlar, så man kan faktiskt säga att vi ibland tvättar pengar avslutar Pernilla intervjun med ett gott skratt.

Vi från Näringslivs- och utvecklingskontoret tackar Pernilla för en trevlig intervju, och önskar lycka till i framtiden.

Företag: Bollnäs Mattsystem Aktiebolag
Ägare: Pernilla Sonevik
Startade: 1982
Ort: Bollnäs
Verksamhet: Tvättning och uthyrning av mattor
Kontakt: 070-361 55 05, info@mattsystem.se
Ladda ner intervjun som pdf Pdf, 148.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
26 september 2022 kl. 16.37