IT-support med stort fokus på social hållbarhet

Ayham Abu Id från företaget Teksupport Sverige AB

I början på september träffade vi Ayham Abu Id på Telegrafhuset i Bollnäs centrum. Det är inte första gången vi träffar Ayham men det är första gången vi träffar honom som företagare. Allra första gången vi träffades var på en starta eget kurs i maj 2016.

Ayham startade inget företag den gången men har med jämna mellanrum hört av sig till oss på Näringslivs- och utvecklingskontoret då han har önskat att bolla olika affärsidéer, de flesta med inriktning på IT och teknik men även helt andra idéer som Ayham hade med sig i "bagaget” från Syrien som är landet han ursprungligen kommer ifrån. Så vi blev inte förvånad när vi fick höra att Ayham tillsammans med Markus Wengelin startade Teksupport i Sverige AB i april i år.

Teksupport Sverige AB är ett socialt företag vilket innebär att överskottet återinvesteras i företaget eller i nytta för dess sociala mål och syfte som är att jobba för en bättre integration och inkluderande arbetsmarknad, något som skiljer företaget från de flesta andra företag inom IT-support.
Bakgrunden till det starka fokuset på social hållbarhet är Ayhams egna erfarenheter att som flyktning komma från Syrien till Sverige och Bollnäs.

– Jag tycker att Bollnäs är en lämplig kommun att starta och driva företag i, berättar Ayham, jag upplever att det är ett samhälle som erbjuder möjligheter. Detta är något jag har med mig när jag träffar kunderna.

Även om jag jobbar med tekniska prylar så känner jag att jag hjälper en människa, och det är mycket viktigt för mig!

När vi hör Ayham berätta detta så kan vi inte låta bli att på något sätt se likheter med Ayhams ”resa” och utmaning att bli en del av samhället i Bollnäs med vad han erbjuder; nämligen att kunderna ska känna sig trygga med tekniken och att den är ”integrerad” i deras vardag.
Men vad kan Teksupport och Ayham hjälpa till med?

– Vi riktar oss både till företag och privatpersoner, börjar Ayham, och erbjuder massor av olika tjänster så som skärm- och batteribyte till mobiltelefon och surfplattor (iPhone och Samsung), installation, service
och underhåll av datorer, laptops, spelkonsoller, skrivare, scanners, routers och trådlösa nätverk.
Vi har nästan svårt att hänga med men Ayham fortsätter; Vi kan
även hjälpa till med att inomhus förstärka mobila signaler samt se till att tekniska prylar som gått ur tiden makuleras och återvinns på rätt sätt utan att någon information hamnar i fel händer.

Om det inte går att lösa kundernas problem på distans så rycker jag ut med min egen ”första-hjälpen-väska”.

Och för att ytterligare förstärka hur viktigt det är att kunderna ska känna sig trygga så är vi auktoriserad hos Comp-TIA och iFixit samt medlem hos NAID.

Det närmar sig slutet på vår träff med Ayham men innan vi avslutar önskar han att tipsa andra som funderar på att starta företag att göra det de kan och aldrig ge upp sin dröm om att bli företagare.

Vi på Näringslivs- och utvecklingskontoret tackar Ayham för en trevlig intervju och önskar lycka till i framtiden.

Företag: Teksupport Sverige AB
Ägare: Ayham Abu Id och Markus Wengelin
Startade: april 2022
Ort: Bollnäs
Verksamhet: Datakonsult
Kontakt: www.teksupport.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tel: 0278-511 110 support@teksupport.se
linkedin.com/company/teksupportab
facebook.com/teksupport.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ladda ner intervjun som pdf Pdf, 155.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
22 september 2022 kl. 13.58