Med passion för hälsa, engagemang och aktiv träning - HEAT76

Anders Ungman från företaget HEAT76

Jag vill att människor ska må gott och känna sig sedda och hörda. HEAT76 är mitt sätt att bidra till just det.

Tommy Henriksen på Näringslivs- och utvecklingskontoret besökte Anders Ungman och HEAT76.

Min kollega Veronica har pratat om det här stället och brukar även ”försvinna” vid lunchtider någon gång varje vecka. ”Jag har bokat in mig på ett lunchpass”, har hon sagt för att en liten stund senare dyka upp på kontoret, med lite mer färg i kinderna. Jag har ju fattat så pass mycket att det är det som händer där som är orsaken. Exakt vad det var hade jag inte helt koll på, men det tyckte Veronica att det skulle det bli en ändring på. Och nu vet jag.

Målinriktad

En tisdag i januari packade jag träningsväskan och följde med Veronica till Industrigatan 14 (baksidan av Mio).
När jag klev inför dörren möttes jag av en mycket trevlig lounge och ett bekant ansikte. Vart har jag träffat dig förut hann jag tänka innan jag hörde
- Vi har träffats förut. Ja, det har vi, svarade jag, men jag kommer inte ihåg vart.
- Jag gick en starta eget kurs i Edsbyn 2016 som du höll i, säger Anders.
Då kom jag ihåg den mycket målinriktade kursdeltagaren som hade en tydlig bild på hur hans kommande verksamhet skulle bli. Nu stod jag här och fick själv se att det blev som Anders för sju år sedan berättade att det skulle bli.

Efter att jag tillsammans med ett tiotal andra ”helt vanliga människor” hade genomfört dagens lunchpass så var jag nyfiken på att få höra mer om Anders ”resa” från starta eget kursen och fram till idag.
- Min starkaste drivkraft är att hjälpa så många människor som möjligt börjar Anders att berätta när vi sitter i en av sofforna i loungen och fortsätter, jag vill att helt vanliga människor ska må gott och känna sig sedda och hörda och HEAT76 är mitt sätt att bidra till just det.

Familjär känsla

Att man blir sedd och hörd på HEAT76 kan jag bekräfta. Den familjära känslan och känna att man är ”en i gänget” med alla de andra var påtaglig under den stunden jag vistades där.
- Alla coacher och jag kan namnet på alla våra medlemmar säger Anders.

Det är viktigt för oss att visa att vi verkligen bryr oss om alla för det gör vi, det är inte bara något vi säger.

Ett annat sätt att visa det på är att anpassa innehållet i våra träningspass, så att alla kan vara med. Alla har olika förutsättningar, det är helt naturligt, vi ser till att alla kan träna. Oavsett vilket av passen du anmäler dig till.

Tuff uppstart

Vidare berättar Anders att för att komma dit han och HEAT76 är idag så bestämde han sig för att gå all-in under de två första åren samtidigt som han jobbade som lärare. Det innebar att de flesta timmarna på dygnet gick åt att vara lärare på dagtid, coacha på kvällstid innan han kring midnatt planerade nästa dag. Under helgerna var det HEAT76 för hela slanten.
- Jag hade förberett mina vänner, nära och kära på att så kom mina prioriteringar att vara under uppstarten och att jag inte kom hinna med något annat under den här perioden. Mina mål var tydliga och de fanns uppskrivna på post-it-lappar som jag hängde upp på datorn, på toan och på kylskåpet. Efterhand som jag nådde mina mål satte jag upp nya och bytte ut post-it-lapparna fortsätter Anders. Jag vill också nämna att Matts Jonsson och Malin Jonsson var obeskrivligt viktiga pusselbitar att HEAT76 tog fart och kunde växa så snabbt.

Anders råd

På frågan vilka råd Anders vill ge till andra som funderar på att starta eget så säger han direkt;

Passion – brinn för det du önskar göra.

Och med tanke på att HEAT76 givetvis inte har gått opåverkad genom pandemirestriktionerna så är nog det ett mycket bra tips då de i januari 2020 gick från all-time-high till att en månad senare inte veta om verksamheten skulle finnas kvar den kommande sommaren. Om inte Anders hade brunnit för HEAT76 på det sättet han gör och inte haft den starka drivkraften att hjälpa så många människor som möjligt så är det inte säkert HEAT76 hade funnits kvar idag.

- Vi hade kanske gjort de anpassningar vi tvingades att göra oavsett, men för att ta oss genom utmaningarna där och då så genomfördes de troligen snabbare och till det bättre säger Anders.

Det andra rådet Anders vill dela med sig är;
- Börja! Gör inte för mycket på en gång, det behöver inte vara helt perfekt från början som så många tror. Du kan lära dig efterhand förutom när det gäller det ekonomiska. Där rekommenderar jag starkt att man tar hjälp av någon kunnig direkt och köp gärna den hjälpen. Men annars börja, börja, börja – hitta inte på ursäkter att inte köra igång.”

Avslutningsvis så vill vi önska HEAT76, Anders och hans team ett stort lycka till mot framtida mål och inte minst tack för att vi fick komma och tack för att jag fick prova på ett lunchpass och för den träningsvärk jag känner när jag sitter och skriver dessa rader.

Anders Ungman från företaget HEAT76 samtalar med Tommy Henriksen, näringslivsutvecklare på Bollnäs kommun.

Anders Ungman, HEAT76 och Tommy Henriksen, Näringslivsutvecklare Bollnäs kommun

Företag: HEAT76
Ägare: Anders Ungman
Startade: 2017
Ort: Bollnäs
Verksamhet: Träning, gym, hälsa
Kontakt: anders@heat76.se, 070-281 54 29, www.heat76.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Intervjun som pdf Pdf, 158.3 kB.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
26 januari 2023 kl. 16.12