Förslag på gemensam IT-chef för Bollnäs och Ovanåkers kommuner

Bollnäs kommunvapen

Som ett nästa steg mot en fördjupad samverkan mellan Hälsinglands kommuner inom IT-området har Bollnäs och Ovanåkers kommuner ett förslag om att hitta en lösning med en gemensam IT-chef. Ambitionen är att Björn Arting, IT-chef i Ovanåkers kommun, också tar över chefsansvaret för IT-avdelningen i Bollnäs kommun.

Hur samarbetet mellan de båda IT enheterna ska formas är en process som IT-chefen ansvarar för, i dialog med medarbetargrupperna.

- Det känns väldigt bra att arbeta tillsammans för den här lösningen. Det är ett naturligt steg i arbetet och utvecklingen av IT inom Hälsingland, säger Bollnäs kommunchef Helena Björkman.

Mattias Bergström, tf. kommunchef i Ovanåkers kommun lyfter fram att en utökad samverkan också ger kommunerna ökad kraft inom området.

- Det ger oss kommuner mer resurser och kompetens för kvalitets- och verksamhetsutveckling, både gällande IT-driften och verksamheternas behov av digitalisering.

Lösningen med gemensam chef för de respektive IT-organisationerna är planerad att gälla till och med den sista november 2022, men ambitionen är att skapa en långsiktig lösning.

Fler artiklar från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
22 februari 2022 kl. 20.33

Sidfot