Lyckad dag om psykisk hälsa

Fyra kvinnor sitter i fåtöljer på en scen

Idag samlades cirka 250 personer på kulturhuset för att delta vid En dag om vår psykiska hälsa. Ett evenemang med föreläsare och inspiratörer som samtalade om att våga prata om hur vi mår, om att bli bemött, sedd, lyssnad på och om att våga söka hjälp.

Dagen vände sig bland annat till den som vill få större förståelse och kunskap om psykisk ohälsa, har erfarenhet av psykisk ohälsa, är anhörig/vän till någon som mår dåligt och till den som i sin profession möter personer med psykisk ohälsa.

Janne Heffler, från föreningen (H)järnkoll i Gävle, föreläste om sin personliga resa som kantats av depression, självhat, självmordsförsök och ångest. Han berättade även om en fängelsevistelse som till slut ledde fram till diagnosen bipolär typ två och strategier till en fullt fungerande tillvaro. Malena Hilding, föreläste om att vara anhörig ur ett syskonperspektiv. Hon deltog även i ett samtal ur ett anhörigperspektiv tillsammans med Inger Ekholm från Anhörigstöd. Moderator Anna Widell, guidade åhörarna genom dagen.

– Det var en väldigt bra och fin dag! Psykisk ohälsa är inget man pratar om och därför är det är viktigt att ämnet normaliseras, Lisa Holmström, en av deltagarna om dagen.

Dagen om psykisk hälsa arrangeras av Socialpsykiatrin Bollnäs kommun i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Bollnäs.

Fler artiklar från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
22 februari 2022 kl. 20.32

Sidfot