Kulturhuset Bollnäs rutiner kring covidbevis

Bollnäs kommunvapen

Regeringen har beslutat om att införa vaccinationsbevis, även kallat covidbevis, vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för över 100 personer från och med den 1 december 2021. Kulturhuset kommer därmed införa krav på giltigt vaccinationsbevis vid alla publika evenemang som välkomnar fler än 100 personer.

Smittsäkra arrangemang

Kulturhusets har under hela pandemin strävat mot att erbjuda så smittsäkra evenemang som möjligt och har anpassat verksamheten utifrån rådande smittläge och rådande restriktioner. Vi ser positivt på möjligheten att använda covidbevis så att vår publik, även fortsättningsvis, ska kunna känna sig trygg i våra lokaler.

Rutiner i samband med våra publika evenemang

Som publik måste du själv se till att visa upp ett giltigt vaccinationsbevis när du kommer till Kulturhuset. Särskilda publikvärdar kommer kontrollera ditt covidbevis och ID-handling innan du kliver in i våra lokaler.

Ladda ner ditt covidbevis

Ett aktuellt vaccinationsbevis kan enkelt laddas ner på covidbevis.se. För att tjänsten ska fungera måste du ha en giltig e-legitimation.

Observera att:

  • Det lilla kortet som du fick när du vaccinerade dig är inte ett giltigt vaccinationsbevis.
  • Utfärdat covidbevis är giltigt i 180 dagar, sedan måste det förlängas.
  • Du måste även uppvisa en giltig legitimation.

Evenemang med färre än 100 besökare

Det finns möjlighet för arrangörer att bjuda in till evenemang för upp till 100 personer utan krav på vaccinationsbevis eller andra restriktioner. Det är möjligt att Kulturhuset kommer erbjuda även sådana evenemang. Se därför till att hålla dig informerad om vad som gäller vid det evenemang du tänkt besöka.

Gäller alla över 18 år

Kravet på vaccinationsbevis gäller alla över 18 år. Men vi ber alla över 15 år uppvisa legitimation.

Undantag av medicinska skäl

Regeringen har meddelat att om man av fysiskt medicinska skäl bör undvika att ta vaccin mot Covid-19 så kan man undantas från plikten att via upp ett giltigt vaccinationsbevis. I det fallet är det upp till dig som besökare att förse dig med ett läkarintyg där behörig läkare avråder dig att ta vaccin mot Covid-19. Det gör du enklast genom att kontakta din hälsocentral och boka en läkartid. Skälen att utfärda ett sådant intyg kan vara många men det måste intygas av en läkare. Det räcker alltså inte med din egen bedömning utifrån vissa diagnoser eller sjukdomshistorik till exempel.

Kontakta oss gärna med frågor!

Kulturhuset Bollnäs
kulturhuset@bollnas.se
0278-255 77

Sidinformation

Senast uppdaterad:
26 juni 2023 kl. 10.31

Sidfot