Pälsklingen på Karlslund och Ängslunda uppmärksammas som djurhjälte!

Jannett Källänge, enhetschef på Karlslunds äldreboende, firar tillsammans med brukare att deras favorithund prisats.

Jannett Källänge tillsammans med brukare och hunden Lovis.

Besökshunden Lovis, som brukar besöka Karlslunds och Ängslundas äldreboenden i Bollnäs, är utsedd till Årets Djurhjälte 2021.

Hon skänker nämligen tröst och sprider glädje på äldreboenden. Lovis och hennes matte Maria Eriksson tar emot priset under den TV-sända Svenska Hjältar-galan på TV4 den 17 december.

Sjuåriga Lovis är av rasen mittelspitz och genomförde som fyraåring ett lämplighetstest hos svenska terapihundskolan. Hon klarade testet och fick gå vidare till besökshundsutbildningen. Under praktiken hamnade de på Karlslunds äldreboende i Bollnäs. Där blev teamet genast mycket uppskattade. Hon har även gjort uppskattade besök på Ängslunda i Arbrå.

Maria och Lovis jobbar bland annat med gruppaktiviteter där äldre får träna rörelse och balans samtidigt som de får njuta av värmen och tryggheten från hunden. Ibland jobbar de enskilt med vissa boende som är oroliga, nedstämda eller har ångest. När inte Lovis är där kan en inramad bild av henne, fungera som medicin.

– När Lovis kommer så betyder det att flera av oss här på Karlslund kommer att få uppleva en stund av välbefinnande, säger Jannett Källänge, enhetschef på Karlslunds äldreboende.

Fler artiklar från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
22 februari 2022 kl. 20.07

Sidfot