Trygghetsboendet på Gärdet är invigt!

Bild av styrelsemedlemmar från Bollnäs bostäder som klipper bandet på invigningen av Trygghetsboendet.

Ordförande Lena Sund Berglund klipper bandet tillsammans med 1:e vice ordförande Per Bång, 2:e vice ordförande Göran Jansson och ledamot Madelene Selander, alla från Bollnäs bostäders styrelse.

Under fredagen invigdes Bollnäs Bostäders nya trygghetsboende på Hedhamregatan 1.

Trygghetsboendet som består av 41 lägenheter är ett tryggt boende för seniorer, med hög tillgänglighet där hyresgästerna har tillgång till gemensamma ytor för social samvaro. Bollnäs bostäder kallar det själva för ett all inclusive-boende där allt ingår. Förutom el, vatten, kabel-tv och internet finns även en möblerad lägenhet för anhöriga att sova över i, träningslokal, bastu och bibliotek - allt ingår i hyran!

Invigningen av trygghetsboendet är starten för omvandlingen av hela Gärdet, sa ordförande Lena Sund Berglund under invigningstalet.

Byggnationen av trygghetsboendet är ett sätt för Bollnäs bostäder att vara möjligggörare och möta behoven för seniorer. Tidigt i byggprocessen samlades synpunkter och önskemål in genom medborgardialoger. Bollnäs bostäders VD Lars Åsberg har under processen träffat ungefär 300 seniorer för att få en bild av vad som efterfrågades i ett trygghetsboende. Resultatet ser vi nu i ett hus som kan fyllas med aktivitet och rörelse, det är hyresgästerna som bestämmer!

Nyfiken på trygghetsboendet?

Passa på att gå på öppet hus i helgen! Där visas gemensamhetsutrymmena samt att du får gå in i två lägenheter.
Lördag 5 mars kl. 13-16
Söndag 6 mars kl. 13-16

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
7 mars 2022 kl. 09.39

Sidfot