Miljöveckan 21-26 mars

Logotyp miljöveckan #bollnasforfuture

Gå från klimatångest till handling. Gör din trädgård klimatsmart, minska ditt klimatavtryck från maten du äter eller cykla till jobbet. Du kan göra skillnad för klimatet och vår närmiljö!

Bollnäs kommun bjuder in till Miljöveckan 2022 som ämnar sprida massor av inspiration, tips och kunskap som bidrar till omställningen till en hållbar framtid.

Miljöveckan kommer gå av stapeln 21–26 mars och avslutas i samband med Earth Hour under lördagen 26 mars.

Veckan kommer bland annat att bjuda på ett författarsamtal med David Jonstad om hans bok Meningen med landet, lunchföreläsning med Sandviks hållbarhetschef om att hållbarhet stärker konkurrenskraften, återbruksverkstäder och en föreläsning om att odla lokalt i klimatförändringar med Therese Westlén.

Miljöveckan på Brotorget 26 mars

På lördagen den 26 mars kommer miljöveckan ha ett avslutande event på Brotorget med massor av spännande aktiviteter bland annat gratis enklare cykelservice, elbilsutställning, matmarknad, energi- och klimatrådgivning, spännande tal, våra lokala partier finns på plats och mycket mer. Hela programmet finns på bollnas.se/miljoveckan.

Miljöveckan 2022 ska bli hela Bollnäs kommuns miljövecka!

Miljöveckan bjuder också in alla till att skapa egna event. Oavsett om ni är en förening, företag, skola eller privatperson kan ni själva skapa händelser och event under veckan som kommer ingå i miljöveckans program.

Förhoppningen är att få så många olika event från så många olika aktörer som möjligt. Instruktioner om hur du deltar och inspiration hittar du på bollnas.se/miljoveckan.

Miljöpriser!

Nytt för i år är att det även kommer delas ut två priser. Ett för årets miljö-UF med vinst på hela 5 000 kr samt Bollnäs kommuns miljö- och klimatpris som vinner en unik glasskulptur från Återbrukshyttan. Prisutdelning sker på Brotorget lördag 26 mars.

Hoppas vi ses under Miljöveckan 2022.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
15 september 2022 kl. 07.36

Sidfot