Nu kan du söka feriejobb!

Bild på sommaräng

Bollnäs kommun erbjuder feriejobb till skolungdomar födda mellan 2004-06-01 och 2006-06-30. Ansökan till feriejobb är öppen 14 mars till 1 april.

Feriejobb kan sökas av dig som är:

  • skolungdom folkbokförd i Bollnäs kommun
  • 16 år och inte har barnbidrag under sommaren 2022
  • 17 år

Har du haft feriejobb tidigare har du inte möjlighet att få det igen.

Platserna lottas ut eftersom det brukar vara fler sökande än platser. I den mån det är möjligt kommer äldre sökande att prioriteras.

  • Arbetsplatserna är förlagda i hela kommunen och fördelningen kommer, i den mån det är möjligt, att ske med hänsyn till boendeort och kommunikationer.
  • Arbetet är på totalt 60 timmar och arbetstiden kan vara förlagd antingen fyra timmar per dag i tre veckor eller sex timmar per dag i två veckor beroende på vad som passar arbetsplatsen bäst.
  • Lönen är 80 kr per timme inklusive semesterersättning.


Viktiga datum att hålla koll på

  • Ansökan till feriejobb är öppen 14 mars till 1 april
  • Senast under maj månad 2022 får du veta om du har fått feriejobb eller inte. Håll koll på mina sidor!


Ansökan om feriejobb

Ansökan är öppen mellan 14 mars och 1 april.

Hur kan jag se om jag blivit erbjuden feriejobb?

Mina sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du se om du blivit erbjuden feriearbete och var någonstans i så fall. Då kommer du även att få hem information och andra papper som du behöver inför feriearbetet.

Vad kan jag arbeta med?

Förskola/Fritids: Arbetsuppgifter inom en förskola eller fritids ger dig erfarenhet av att arbeta med barn. Du kommer att få leka och läsa böcker, spela spel, skapa och bygga med barnen, men också hjälpa till vid måltider och ibland också vid städning, så som att torka av bord och stolar och rengöra leksaker m.m. Under de perioder när det är färre barn på förskolan kan andra arbetsuppgifter vara aktuella, men som även är förekommande för pedagogerna på förskolan. Arbete inom förskola / fritids sker såväl inomhus som utomhus oavsett väder.

Friluftsliv/utomhusarbete: Arbetsuppgifter inom friluftsliv/utomhusarbete ger dig erfarenhet av att arbeta praktiskt, främst med att hålla miljöer rena och snygga. Det kan exempelvis innebära arbete på idrottsplatser, badplatser, enklare målning, reparationer, park- och trädgårdsarbete, städning. Arbetet kan ske både inomhus och utomhus. På vissa arbeten stannar man på ett och samma ställe hela tiden, medan man i andra jobb får åka med personal till olika ställen.

Vård/Omsorg: Arbetsuppgifter inom vård- och omsorg ger dig erfarenhet av att stötta människor i behov av stöd. Det kan bland annat vara inom en verksamhet för personer med funktionsvariationer, på ett äldreboende eller anhörigstöd, där man exempelvis besöker personer i deras hemmiljö. Du kommer exempelvis delta i sociala aktiviteter, såsom att promenera, läsa tidning, samtala, spela spel. Du kommer också få arbeta med praktiska uppgifter: lättare omsorgsuppgifter, köksarbete i form av förberedning av mat, frukost och fika, dukning, servering samt städ, bäddning av sängar och tvätt med mera.

Idrott/föreningsliv: Arbetsuppgifter inom idrott och föreningsliv innebär att du jobbar med olika aktiviteter, så som sport eller lekar. Du är med och leder övningar exempelvis övningar och lekar med fotbollsinriktning, plocka fram och ta undan utrustning. Du får kunskap om hur föreningslivet fungerar. Samarbete sker med Föreningsalliansen och Fritidsbanken.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
13 april 2022 kl. 08.42

Sidfot