Platsutveckling – årets Kulturting i Kulturkvarteret i Bollnäs

Kulturting Gävleborg

Lördag 21 maj går årets Kulturting av stapeln i Kulturkvarteret i Bollnäs. I år sätts fokus på platsutveckling. Vill du inspireras, samverka och lära dig mer om platsutveckling? Varmt välkommen till en heldag med spännande workshops, föreläsningar, livemusik och massor av roliga aktiviteter.

Ta chansen att växla upp arbetet med landsbygdsutveckling genom samverkan. Här möts ideella, privata och kommunala aktörer inom natur, kultur, fritid och näringsliv – och alla som på ett eller annat sätt bidrar till platsutveckling.

Öppet Kulturkvarter

Bollnäs kulturkvarter är öppet hela dagen med underhållning och aktiviteter i alla dess former. Dagen avslutas med Engmans Kapell på Mårten Andersson-scenen i Colliniparken. Samma dag firas Blåsmusikens dag och stadsloppet går av stapeln i stan.

- Det här är en dag där alla är välkomna! Ett perfekt tillfälle för dig som är nyfiken på stans kulturkvarter. Passa på och upptäck konsthallens nya skaparateljé, och njut av livemusik och annan härlig underhållning. Programmet presenteras inom kort – håll utkik! säger Helén Blomqvist, kulturchef på Bollnäs kommun.

Paketering för platsutveckling

Inom besöksnäringen lyfts förmåga att paketera upplevelser i att äta, sova och uppleva. För att locka människor till en plats behöver vi kunna erbjuda lokalproducerat, unika restaurangbesök, mysiga fik, vackra utflyktsmål, stimulerande övernattningsmöjligheter med fräscha hotell, såväl praktiska som glammiga campingar, extraordinära stugor till uthyrning och naturnära tältplatser.

Och framför allt behöver vi starka och meningsskapande kulturupplevelser, natur- och rörelsemöjligheter, gedigna hantverksföremål till försäljning, fantasieggande historiska berättelser, gemytliga möten och storslagna arrangemang. Här ligger kärnan av årets kulturting!

Boka mässbord (senast 13 maj)

Vill du berätta och visa din verksamhet som kommun, studieförbund, förening, företagare eller annan aktör? Välkommen att boka mässbord!

Anmälan till Kulturtinget

Under dagen delar föreläsare med sig av forskning om kreativa näringar och hur de hänger ihop med en plats attraktivitet och hållbarhet. I valbara workshops lyfts olika aspekter och goda exempel av platsutveckling. Dagen avslutas med politisk debatt. Mässan pågår hela dagen i Kulturkvarteret.

Så snart programmet är klart är du välkommen att anmäla dig!

Varmt välkommen till en spännande heldag i Bollnäs kulturkvarter!

Kulturting Gävleborg 2022 är ett samarrangemang mellan Region Gävleborg och Bollnäs kommun.

 

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
17 mars 2022 kl. 16.21

Sidfot