Lådcyklar till Bollnäs

Lådcykel

Projektet Lådor på hjul får 130 000kr från Region Gävleborg för att köpa in och låna ut lådcyklar gratis via Fritidsbanken. Projektet drivs av Föreningsalliansen i nära samarbete med Fritidsbanken och Bollnäs kommun.

Projektet "Lådor på hjul" ska ge människor, oavsett storlek på plånbok, möjlighet att testa på hur det är att leva ett vardagsliv utan bil och istället göra vardagsresor såsom storhandling, hämtning och lämning av barn eller skjutsa till fritidsaktiviteter med hjälp av en lådcykel.

Vem som helst får låna lådcyklarna, det är helt gratis och du får låna i 14 dagar åt gången. Totalt kommer projektet köpa in åtta lådcyklar i olika storlekar och modeller, det kommer finnas både tvåhjuliga och trehjuliga lådcyklar att låna.

Lansering under miljöveckan – Brotorget 26 mars

Du som är nyfiken är välkommen ner till Brotorget på lördag den 26 mars mellan kl 11.00-14.00 då lådcyklarna kommer visas upp där du även kommer kunna provcykla.

Uppvisningen av lådcyklarna på lördag den 26 mars är en del av årets miljövecka. Läs mer om vad som händer under miljöveckan och på lördagen vid Brotorget.

Mer information

Fritidsbanken Bollnäs Länk till annan webbplats.

Miljöveckan Bollnäs 2022

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 mars 2022 kl. 08.17

Sidfot