Solrosen sjuder av aktiviteter i sommar

En person som står på händer vid skateparken

Under flera år har aktiviteterna som erbjuds på Solrosen utvecklats och i sommar kommer området att sjuda av än fler aktiviteter.

På Solrosen finns bland annat en skatepark, en stor konstgräsplan, banor för tennis, och en cykelbana i skogen intill. I anslutning till Solrosen startar även en 18-håls discgolfbana belägen på Hoberget. Banan är öppen för alla och är helt gratis att spela på.

Solrosen är bemannad alla dagar i veckan

Solrosen och Fritidsbankens stuga kommer att vara bemannad av personal från Föreningsalliansen samt ferieungdomar alla dagar i veckan under åtta veckor. Veckorna 25 till och med vecka 32.

Föreningsalliansen samordnar mängder av aktiviteter på Solrosens spontanidrottsplats och Fritidsbanken, som sedan ett par år tillbaka haft en filial på Solrosen, huserar i en stuga där barn och unga spontant och kostnadsfritt kan låna fritidsutrustning. Exempelvis fotbollsskor, tennisutrustning, skateboards, inlines, golfdiscar, kubb-spel och mycket mer. Där går det att köpa enklare fika. För att göra området attraktivare för föräldrar och andra vuxna finns numera fler sittmöbler och gratis wi-fi på området!

Ordnade aktiviteter såsom kubbturneringar och fotbollsmatcher är planerade. Under kvällstid, onsdagar till söndagar, finns möjlighet att lära sig åka skateboard då duktiga skateledare kommer finnas på plats.

Samarbete för bästa resultat

18 maj samlades ett flertal aktörer som tillsammans bidrar till att Solrosens idrottsplats är en attraktiv och trygg plats att vistas på. Samarbetet har utvecklats de senaste tre åren. Under mötet gjordes en trygghetsvandring där vi samlade in förslag på förbättringsmöjligheter för området. Några av de aktörer som var på plats var Föreningsalliansen, Svenska kyrkan, Polisen en mängd olika föreningar såsom fotbollen, cykelklubben, frisbeeklubben och Gumpels. Från Bollnäs kommun fanns fritidsledare, fritidsenheten, socialförvaltningen med flera representerade.

Flera personer i möte på Solrosens grusplan

Fler sommaraktiviteter för barn

I sommar kommer våra badmästare och hälsocoacher från Bollnäs kommuns idrottsanläggningar till Bollnäs, Kilafors och Arbrå för att anordna aktiviteter både i vattnet och på land. Det blir märkestagning, vattenbasket, vår populära hinderbana, bollekar, dans, gymträning, styrketräning och mycket mer! Fritidsbanken Pep Up besöker flera platser runt om i Bollnäs kommun i sommar. Segersta, Rengsjö, Arbrå, Kilafors, Blomkransen och Granbergshöjden är några exempel.

Föreningsalliansens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föreningsalliansens Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. får du information om alla aktiviteter de arrangerar

Ännu fler aktiviteter för barn och unga hittar du på bollnas.se/lov Länk till annan webbplats.

Alla barn i grundskolan har fått en folder med dessa aktiviteter Pdf, 3.7 MB, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
20 oktober 2022 kl. 11.20

Sidfot