Från botten till toppen

En hand som håller i en mobiltelefon som visar bollnas.se

Nya bollnas.se är sjunde bästa av alla Sveriges kommuners webbplatser! I januari 2021, alltså innan lansering av vår nya webbplats, låg vi på plats 235 av Sveriges 290 kommuner.

Det är webbplatsen webperf.se som regelbundet rankar bland annat alla svenska kommuners webbplatser och mäter hur de står sig i konkurrensen när det gäller tillgänglighet, optimering av prestanda, integritet och säkerhet, webbprestanda och användbarhet. Maxbetyg är 5,0. Genomsnittsbetyget är 3,8. Bollnas.se har i nuläget betyget 4,53.

– Precis vid lansering i början av mars i år låg vi på plats 104. Sedan dess har vi arbetat med att förbättra tillgängligheten, optimering av kod och bilder, ökat säkerheten med mera . Vi hade som mål att ligga bland topp tio innan semestern vilket vi gör så nu kan vi lugnt koppla av några veckor, säger systemförvaltare Andreas Öqvist.

Flera kommuner i Hälsingland finns med bland de tio bästa kommunwebbplatserna som rankas av webperf.se. Ljusdal ligger på en andraplats samt Bollnäs och Hudiksvall på delad sjunde plats.

– Bollnas.se är vår viktigaste externa kommunikationskanal. Besökaren ska enkelt och snabbt kunna hitta svar på sin fråga eller utföra självservice bland våra e-tjänster. Därför krävs det idag att vi har en modern och tillgänglig webbplats med fokus på våra besökare, säger Mark Boustedt, kommunikationschef.

Webperf.se listar kommuners bästa och sämsta webbplatser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Läs även nyheten som publicerades i mars om att Bollnäs kommun lanserar ny webbplats!


Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
7 november 2022 kl. 07.45

Sidfot