Brukare får förbättrade möjligheter för dagligvaruinköp

äldre kvinna sitter med ipad

Brukare inom hemtjänsten i Bollnäs kommun kommer från och med september att kunna få hjälp av vår hemtjänstpersonal med dagligvaruinköp via onlinehandel.

Vi kommer i samband med hembesök hjälpa brukarna att beställa sina varor. Genom den här möjligheten får brukarna större inflytande på sina inköp och kan se varorna som finns att köpa.

Det här är ytterligare ett exempel på hur teknik inom äldreomsorgen förenklar för våra brukare. Vi kommer, från och med september månad, att finnas som stöd med digital utrustning hemma hos våra brukare. Vi sitter tillsammans och tittar på de varor som finns att köpa och brukaren får själv bestämma vad den vill köpa. Våra medarbetare kommer även finnas som stöd vid eventuella synpunkter, säger Elin Larsson, enhetschef inom äldreomsorgen.

När beställningen är gjord körs leveransen hem till brukarna av ICA kvantum i Bollnäs. För de brukare som inte har möjlighet att öppna sin dörr och ta emot varorna på egen hand, kommer vår personal att planera in hembesöken så att de finns tillgängliga vid leverans, så att inga varor blir förstörda eller stulna.

Ny leverantör

En ny upphandling har genomförts som innebär att från och med 26 juni kommer ICA kvantum i Bollnäs vara den leverantör som levererar dagligvaror, i stället för nuvarande ICA nära i Kilafors. Förändringen innebär att det tillkommer en plock- och utkörningsavgift på 99 kronor per handlingstillfälle.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 juli 2022 kl. 15.57

Sidfot