Anmäl dig till Vintercyklisten!

cykelhjul i snö

Anta utmaningen och cykla till jobbet minst tre dagar i veckan mellan 21 november och 26 februari.

De som antas till utmaningen ska cykla till och från jobbet minst tre dagar i veckan. Deltagaren behöver registrera sina cykelresor med hjälp av en app. Alla deltagare i utmaningen får utrustning för att säkert och bekvämt kunna cykla på vintern.

Utrustningen består av:

  • Dubbdäck
  • Sadelskydd
  • Reflexväst

Alla som deltar i Vintercyklisten Gävleborg ska använda cykelhjälm. För att du ska kunna delta behöver du bo i Bollnäs kommun.

Syftet med Vintercyklisten är att få fler att välja cykeln som transportmedel även på vintern.

Anmälan

Anmäl dig senast 16 oktober.

Resultatet av Vintercyklisten 2021/2022

Fjolårets deltagare i vintercyklisten i Gävleborg bidrog till minskade koldioxidutsläpp – nästan tio ton (!) dessutom. Genom att cykla till och från jobbet var deltagarna även mindre sjuka.

Av de 140 vintercyklisterna ansåg 94 procent att deltagandet var mycket positivt eller positivt för dem. Drygt 90 procent uppger att deras hälsa har påverkats mycket positivt eller positivt och 96 procent angav att de kommer fortsätta cykla till och från jobbet även efter utmaningens slut.

Bakgrund

Region Gävleborg och länets kommuner har sedan 2010 genomfört utmaningen Vintercyklisten för att motivera och utmana bilister att börja cykla till och från arbetet under vintern.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
20 september 2022 kl. 12.42

Sidfot