Bussar till Bollebacken eller inte?

Bolleberget i morgonsol. Foto: Bengt Moberg

I oktober ifjol mottog Bollnäs kommun ett e-förslag om att om att Bollnäs kommun borde ordna kollektivtrafik/bussturer till Bollebacken, med motivationen att kan fler delta – oavsett körkort och bil.

Förslaget fick fler än 25 röster och togs upp till politisk behandling i kommunstyrelsen i augusti i år. Där beslutades det att Bollnäs kommun i samråd med Region Gävleborg, som äger X-trafik, att vi ska utreda behov, ta fram förslag på hur en lösning skulle kunna utformas och kostnad att ha bussar som trafikerar sträckan upp till Bollebacken.

– Utifrån beslutet om att utreda frågan kommer vi inom kort att inleda en dialog med X-trafik. Viktigt för utredningen är även att ha en dialog med aktuella föreningar och med verksamheter utmed sträckan upp till Bollebacken. Frågan om kollektivtrafik till Bollebacken dyker upp med jämna mellanrum och har också diskuterats med Region Gävleborg. Dock utan resultat beroende på att det inte gått att hitta ett ekonomiskt hållbart upplägg med bra resandeunderlag. Nu ska vi ta fram andra förslag till lösningar, säger infrastrukturstrateg Tony Stark.

Utredningen planeras att vara klar till våren 2023. Därefter kommer resultatet att redovisas för kommunstyrelsen som i sin tur tar beslut om bussarna ska gå till Bolleberget eller inte.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
28 september 2022 kl. 15.55

Sidfot