Vi förstärker servicepunkterna i Rengsjö och Vallsta

Person bredvid postboxar

Butiksägare Merd Aslan bredvid postboxarna vid servicepunkten i Rengsjö.

Från och med nu finns paketboxar för uthämtning av paket i direkt anslutning till servicepunkterna i både Rengsjö och Vallsta.

Bollnäs kommun arbetar på olika sätt för en levande landsbygd. En del i arbetet innebär bland annat att utveckla de servicepunkter som finns utanför tätorten. Våra invånare behöver god tillgång till service för att kunna bo och trivas i kommunen.

Vad är en servicepunkt?

En servicepunkt är en mötesplats för dig som bor på eller besöker landsbygden. Det är en plats att träffas och där du kan få service och information. Att inte behöva åka in till centralorten sparar både tid och pengar, samtidigt som miljöpåverkan minskar.

I Bollnäs kommun finns i dagsläget tre servicepunkter; i Vallsta, Rengsjö och i Kilafors. Matvarubutikerna som agerar servicepunkt/serviceombud får stöd av Bollnäs kommun för att tillhandahålla extra service.

Flytt av paketboxar till servicepunkterna

En bra service på landsbygden innebär bland annat tillgång till paketboxar till vilka det går att beställa post och paket som inte får plats i den egna postlådan. I Rengsjö och Vallsta finns i dag inte paketutlämning över disk i de lokala matvarubutikerna så där fungerar en lösning för paketboxar extra bra.

Som en del i landsbygdsutvecklingen har Bollnäs kommun sedan en tid tillbaka arbetat för att få paketboxar till våra servicepunkter. Tack vare ett gott samarbete med bland annat Bollnäs Bostäder och de lokala markägarna har befintliga paketboxar nu flyttats närmare servicepunkterna och fått en bättre placering.

- Ju mer stöd och service vi kan samla på en och samma plats, desto bättre för våra invånare. Och i det arbetet är samverkan med företagare och näringslivet en viktig del. Servicepunkterna kan vara en naturlig mötesplats och flytten av paketboxarna är positiv för utvecklingen av dessa platser, säger Veronica Tannerstål, näringslivsutvecklare vid näringslivs- och utvecklingskontoret.

Från och med nu kan du alltså beställa ditt paket och hämta ut det precis i anslutning till matvarubutikerna i Vallsta och Rengsjö. Eftersom paketboxarna står utomhus kan du även hämta ditt paket när som helst på dygnet.

Postboxar utanför matvarubutik

Paketboxarna vid matvarubutiken/servicepunkten i Vallsta.

Postboxar utomhus mot en vägg

Paketboxarna vid matvarubutiken/servicepunkten i Rengsjö.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
13 oktober 2022 kl. 16.00

Sidfot