Vem tycker du ska få årets priser och stipendium?

En person som hoppar av glädje i motljus.

Nu är det dags att nominera till årets priser och stipendium inom kultur och fritid. Bollnäs kommun uppmärksammar varje år personer som gjort betydande insatser. Priserna och stipendiet delas ut på nationaldagen i samband med nationaldagsfirandet på Långnäs.

– Vi hoppas att så många som möjligt vill engagera sig i detta och föreslå pristagare, säger Helén Blomqvist, kulturchef.

Dessa priser och stipendier delas ut:

  • Kulturstipendium
  • Kulturpris
  • Elitidrottspris
  • Föreningsledarpris
  • Årets förening
  • Hasselgårdsstipendium

Flera priser delas ut

Det är kulturnämndens presidium i samråd med kulturenheten och fritidsenheten som utser pristagare och vem som blir stipendiat. Kulturstipendiet är också möjligt att ansöka om. Det ska gå till en person för utbildning och utveckling inom kulturområdet.

Hasselgårdsstipendiet delas ut i samband med Hasselgårdstributen i höst, som arrangeras av Bollnäs jazzklubb i samarbete med kulturenheten. Det nomineras och utses av en särskild kommitté och kan inte sökas.

Personer som inspirerar

- Det är viktigt att vi på olika sätt uppmuntrar personer som gör gott och utvecklar Bollnäs kommun. Det inspirerar andra och blir ringar på vattnet, menar Helén Blomqvist.

Den nyvalda ordföranden i kulturnämnden Ida Modig-Westergren instämmer.

- Att få lyfta fram, synliggöra och uppmuntra några av de fina insatser som görs för Bollnäs kultur- och föreningsliv känns som något väldigt fint och betydelsefullt, säger Ida.

Vill ha många förslag

Det är kultursekreterare Samira Englund som handlägger ansökningar och förslag. Hon vill givetvis ha ett så brett urval som möjligt. Det finns många engagerade personer inom kultur- och fritidsområdet som absolut är värda att premieras.

Sista dag för nominering är 15 mars.

Kontakt: samira.englund@bollnas.se, 0278-253 26

Mer information om priser och stipendier.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
6 februari 2023 kl. 09.12

Sidfot